Haberler

Başbakan'a Tuzla'da Yoğun İlgi

Erdoğan, Deniz Yoluyla Tuzla'ya Geldi. Binlerce İşçi Yoğun Sevgi Gösterileriyle ve 'Vur Vur İnlesin, Baykal Dinlesin' Sloganlarıyla Karşıladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip karakol botu projesi kapsamında yapılacak ilk iki botun kaynak törenine katılmak üzere deniz yoluyla Tuzla'ya geldi.Erdoğan'ı Tuzla'da binlerce işçi yoğun sevgi gösterileriyle ve 'vur vur inlesin, Baykal dinlesin' sloganlarıyla karşıladı.

ERDOĞAN TUZLA'DA / FOTO GALERİ

Başbakan Tayyip Erdoğan Beşiktaş'taki çalışma ofisinden çıkarak Barboros Hayrettin Paşa İskelesi'nde bekleyen sahil güvenlik botuna binerek Tuzla'ya geçti. Başbakan Erdoğan'a yolculuğunda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da eşlik etti.

Erdoğan'a teknedekiler tarafından bir denizci şapkası hediye edildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan çalışma ofisinden çıkarken iskelede bulunan çay bahçesinde çalışan Serkan Alaydın isimli bir kişi, Fenerbahçeli Başbakan'a üzerinde Başbakan'ın ismi yazılı Beşiktaş forması hediye etti. Formayı kabul eden Başbakan Tayyip Erdoğan, Serkan Alaydın'ı yanağından öperek teşekkürlerini iletti. Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının bir açıklama istemeleri üzerine, açılışa gittiğini bu nedenle açıklama yapamayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan daha sonra Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi'nde kendisini bekleyen sahil güvenlik botuna binerek Tuzla'ya doğru hareket etti.

Başbakan'ın Tuzla'ya hareketinden sonra bir açıklama yapan Serkan Alaydın, 'Beşiktaş taraftarı olarak Başbakan da Beşiktaş forması bulunsun istedik. Feda olsun, Başbakanımıza. Kendisi forma için teşekkür etti. Bize başarılar diledi. Formayı Beşiktaş Store mağazasında hazırlattık' dedi.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri Tuzla'daki Dearsan Tersanesi'nde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Dearsan Yönetim Kurulu Başkanı Baki Gökbayrak ve diğer ilgililer karşıladı.

ERDOĞAN'A TUZLA'DA YOĞUN İLGİ

Bu arada, teknenin yanaştığı iskelenin yanındaki gemide bulunan tersane işçileri Başbakan Erdoğan'ı alkışlarla ve “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor”, “Vur vur inlesin, Baykal dinlesin” sloganları ile karşıladı. Bazı tersane işçilerinin de Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafını çektiği görüldü.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Dearsan Tersanesi'nin idari binasına geçti ve burada Erdoğan'a brifing verildi.

ERDOĞAN'A DENİZDE SIKI KORUMA

Başbakan'ın Barbaros Hayrettin Paşa İskelesini kullanmasından dolayı iskele bir süreliğine yolculara kapatılarak, İki saatliğine vapur seferleri iptal edildi. Yoğun güvenlik önlemleri alınan iskelede karşıya geçmek isteyen yolcular, Beşiktaş meydanındaki iskelelere yönlendirildi. Başbakan'ın bindiği sahil güvenlik botunun denizde seyri boyunca diğer sahil güvenlik botları tarafından takip edildiği görüldü.

BAŞBAKAN UYUKLADI

Törene katılan Başbakan Erdoğan'ın ne kadar direnirse dirensin zaman zaman uyukladığı görüldü. Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da zaman zaman uyukladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title