Haberler

Başarısız Çocuklara Sözel ve Fiziksel Şiddet Uygulanmamalı

Türk Eğitim-sen Denizli Şubesi Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Esat Şişman, Aileleri, Başarısız Çocuklarına Şiddet Uygulamamaları Konusunda Uyardı.

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Esat Şişman, aileleri, başarısız çocuklarına şiddet uygulamamaları konusunda uyardı.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Esat Şişman, yarın tüm ilk ve orta dereceli okullarda yaz tatili başlayacağını belirterek, "Öğrencilerimizin bazıları başarılı, bazıları başarısız karne alacak. Çocuğun karnesi başarılı da olsa, başarısızda olsa bu aynı zamanda velilerin de karnesi olacak ve bundan sonrası içinde onlara da iş düşecektir. Eğer çocuğunuzun karnesi başarılı ise, o başarıyı önemseyin çocuğunuzu maddi ve manevi ödüllendirin. Yani imkanlar dahilinde hediye alınabilir, en azından başarıdan duyduğunuz mutluluğu dile getirerek onları kucaklayıp öpün. Böylece çocuğumuz kendisinin ve başardığı işin ne kadar önemli olduğunu anlasın, özgüveni gelişsin, geleceğe daha güvenli bakabilsin" dedi.

Ailelerden, başarısız çocuklara şiddet uygulamak yerine başarısızlıklarının sebeplerinin ortaya konulmasını isteyen Şişman, "Karne başarısız ise, onlara ne karamsarlık aşılayalım ne de içi doldurulmamış güven veya umut aşılayalım. Bunun yerine mutlaka çocuğu karşımıza alalım ve başarısızlıktaki sorumlulukları en ince detayına kadar konuşalım. Bundan sonra net olarak kimin, yani hem öğrenci hem veli olarak ne yapması gerektiğini ortaya koyalım. Böylece hem çocuklarımıza öz eleştiri yeteneğini hem de sorumluluk bilinci vererek sınırlarını çizmesine yardımcı olmalıyız" diye konuştu.

Başarısız çocuklara sözle veya fiziksel şiddet uygulamaktan mutlaka kaçınılması gerektiğini belirten Şişman, "Ancak öğrencinin başarısı ve başarısızlığını, sebeplerini de tüm gerçekliğiyle ortaya koyarak yeniden strateji geliştirilmeli" ifadelerini kullandı.

(AV-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title