Haberler

Başarılı Sporculara Devlet Sporcusu Unvanı Verilecek

Avrupa Şampiyonalarında Final Oynayan Milli Takım Sporcularına, Olimpiyat Oyunları veya Dünya Şampiyonlarında Dereceye Giren Sporcular ile Bunların Teknik Direktör ve Antrenörlerine, 'Devlet Sporcusu' Unvanı Verilecek.

Avrupa Şampiyonalarında final oynayan Milli Takım sporcularına, olimpiyat oyunları veya dünya şampiyonlarında dereceye giren sporcular ile bunların teknik direktör ve antrenörlerine, ''devlet sporcusu'' unvanı verilecek.

TBMM Genel Kurulunda, Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ve Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek, yasalaştı.

Yasa, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından olimpik veya paralimpik spor dalları içinde kabul edilen spor dallarının büyükler kategorisinde; olimpiyat oyunlarında, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ferdi ya da takım sporlarında birinci, ikinci ve üçüncü olan amatör sporcular ile bunların ölümü halinde bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarını, takım halinde olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş amatör sporcuların milli takım teknik direktörlerini ve antrenörlerini kapsayacak.

Bu kapsama giren amatör sporculardan, ömür boyu hak mahrumiyeti cezası almadığı ve başarı derecelerinin doping dahil herhangi bir sebeple geçersiz olarak kabul edilmediği Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce belgelendirilen veya bildirilenlere; Maliye Bakanlığına yazılı olarak başvurmaları halinde ve başarı derecesinin kazanıldığı tarihten önceki bir tarih olmamak kaydıyla, 40 yaşını doldurduktan sonra Bakanlar Kurulu kararıyla ''Sporcu Şeref Aylığı'' adı altında aylık bağlanacak. Takım sporlarında ve takım tasnifi yapılan branşlarda, takım halinde olimpiyat veya dünya şampiyonu olmuş amatör sporcuların milli takım teknik direktörleri ve antrenörleri de aylık alacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından olimpik ve paralimpik spor dalları içinde kabul edilmiş spor branşlarının büyükler kategorisinde; takım sporlarında olimpiyat oyunları veya dünya şampiyonlarında ilk 3 dereceye giren, ferdi olarak olimpiyat veya dünya şampiyonu olan sporcular ile olimpiyat oyunlarında veya dünya şampiyonlarında birinci, ikinci ve üçüncü olan takımların teknik direktör veya antrenörlerine, ''devlet sporcusu'' unvanı verilebilecek.

Avrupa Şampiyonlarında final oynayan Milli Takım sporcuları ile bunların, teknik direktör ve antrenörleri de devlet sporcusu unvanı alacak.

Devlet sporcusu unvanı verilecek olan kişilerin, ''Sporda şiddet, şike veya doping suçundan dolayı ömür boyu hak mahrumiyeti cezası almamış olmaları'' şartı aranılacak.

Belirlenen adaylara, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakanın teklifi ve Cumhurbaşkanını onayı ile Devlet Sporcusu unvanı verilecek. Devlet sporcusu seçilenlere verilen berat, Cumhurbaşkanı tarafından imzalanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title