Haberler

Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Cizre'de başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, 2007/2008 eğitim öğretim yılında başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi. Kaymakam Gökhan Azcan "Çalışma Köşem" kampanyası adı altında Cizre'de maddi durumu düşük ve kalabalık olan evlerde zor şartlarda ders çalışan öğrencilere çalışma masası hediye etti.

"Çalışma Köşem" adı altında başlatılan kampanya hakkında açıklama yapan Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, başlattıkları kampanyanın amacının hem eğitime destek ve öğrencileri eğitime teşvik etmek, hem de başarılı olan öğrencilerin çalışacağı bir köşe oluşturmak olduğunu belirterek, "Kalabalık olan ailelerde okuyan çocukların çalışabileceği bir çalışma köşesi oluşturmak ve diğer aileleri de buna teşvik etmek istiyoruz. Ama en büyük hedefimiz öğrencilerimizin severek okumasını sağlamaktır. Özellikle kız çocuklarımızın hem liseye hem de üniversiteye gidip meslek sahibi olmalarını istiyorum. Bu kızlarımızın meslek sahibi olmaları için eğitimlerine önem vermeleri ve okullarında başarılı olmaları gerekiyor.Bu vesile ile bütün öğrencilerimize gelecek seneki eğitim öğretim yılında başarılar dilerim" dedi.

Kasrik beldesinin Davut köyünde ikamet eden Cizre Kız Meslek Lisesi öğrencisi Medine Kolanç, evlerinin iki odalı olduğunu ve çalışırken zorlandığını belirterek, "Ancak bana karne hediyesi olarak verilen bu çalışma masası ile artık evde çalışacağım bir yere sahip oldum. Sevincimi Benim okumama vesile olan ve gerek maddi gerekse manevi desteklerini kendisinden ve kendisi gibi zor şartlarda okuyan diğer öğrenci arkadaşlarım adına Kaymakamımız Gökhan Azcan'a teşekkür eder aldığım bu teşekkür belgesini de kendisine hediye ediyorum" dedi. Kaymakam Azcan, ilçe genelinde başarılı olan 20 öğrenciye çalışma masası hediye edeceklerini açıkladı.

(AY-ZG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title