Haberler

Başarılı Kimsesiz Çocuklar ile Bakıcı Annelerine Ödül

İstanbul'da, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda Kalan Kimsesiz Çocuklar, Resim, Kompozisyon ve Şiir Dalında Kazandıkları Ödülleri Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun Elinden Aldı. Başarılı Çocukların Bakıcı Anneleri de "Yılın En İyi Bakıcı Anneleri" Ödülüne Layık Görüldü.

İstanbul'da, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan kimsesiz çocuklar, resim, kompozisyon ve şiir dalında kazandıkları ödülleri Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun elinden aldı. Başarılı çocukların bakıcı anneleri de "yılın en iyi bakıcı anneleri" ödülüne layık görüldü.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İstanbul Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda yaşayan ve resim, kompozisyon ve şiir dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren kimsesiz çocuklar ödüllerini aldı. Florya'da bir restoranda düzenlenen ödül törenine Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik de katıldı.

Resim dalında birinci olan Ayşe Erişkin ile bakıcı annesi Sibel Sivri, kompozisyon dalında birinci Şafak Ocak ile bakıcı annesi Cemile Arınç ve şiir dalında birinciliği elde eden Özgür Batan ile bakıcı annesi Fadime Akıncı, ödüllerini Devlet Bakanı Çubukçu ve Seyfi Bozçelik'in ellerinden aldı.

Bakan Çubukçu, yaptığı konuşmada, kimsesiz çocuklara annelik yapan tüm annelere yürekten teşekkür etti. Anneliğin sadece doğurmak ve beslemekten ibaret olmadığını anlatan Çubukçu, sözlerini şöyle tamamladı: "Aynı zamanda onun sağlıklı bir şekilde büyümesinden, yetişmesi ve mutlu olmasından da sorumlu olmaktır. Bizim kültürümüzde anneye duyulan sevgi ve saygı her değerin üzerindedir. Burada ödül alan yavrularımızı ve onları büyüten bakıcı anneleri kutluyorum."

(CG-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title