Haberler

Başakşehir'deki siyasi partilerden darbeye karşı ortak deklarasyon

Güncelleme:

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve siyasi parti temsilcileri bugün bir araya gelerek imzaladıkları ortak deklarasyonla 15 Temmuz darbe kalkışmasını lanetlediler.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 15 Temmuz gecesi milli iradeye kasteden darbe girişimiyle alakalı Başakşehir'deki siyasi partilerin İlçe Başkanı ve temsilcileriyle biraraya geldi. Başkan Uysal'ın ev sahipliğinde, Başakşehir Belediyesi Başkanlık binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Halim Çakıroğlu, Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Mesut Yıldız, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Uğur Bay ve Hür Dava Partisi İlçe Başkanı Orhan Kaya katıldı. Başkan Uysal ve siyasi parti temsilcileri darbe kalkışmasını lanetleyen ortak bir deklarasyon imzaladı.

"Türk demokrasi tarihi için kara bir leke"

Deklarasyonda, tüm ilçe başkanları ve Başkan Uysal adına şöyle denildi: "Bizler, aşağıda imzası bulunan, Başakşehir ilçesinde faaliyet gösteren AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Hür Dava partilerinin temsilcileri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, parlamenter demokrasiye ve bizzat siyaset kurumuna; 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı girişimi engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır".

"Darbe girişimine karşı ortak bir tavır"

Deklarasyonun son bölümünde ise "Başakşehir halkının farklı siyasi görüşlerinin temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla sivil siyasetin yanındayız; milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun. Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Darbeye direnirken şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mevlüt Uysal AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title