Haberler

Başakşehir Belediyesi'nden Özel Çocuklara Özel Kuaför

BAŞAKŞEHİR Belediyesi zihinsel engelli öğrenciler için başlattığı 'Evde Bakım' projesinin kapsamını genişletti.

BAŞAKŞEHİR Belediyesi zihinsel engelli öğrenciler için başlattığı 'Evde Bakım' projesinin kapsamını genişletti. Öğrenciler artık kişisel bakımlarını okul ortamında arkadaşlarıyla birlikte yaptırabilecek.

Evde bakım hizmetini okullara taşıyan Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü hem çocukların hem ailelerin yüzünü güldürdü. Evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlara ve kendi bakımını yapamayacak durumda olan yaşlılara hizmet veren proje vatandaştan tam not aldı. İlk olarak Zihni Küçük Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu'nda başlayan kişisel bakım hizmetinde kız öğrencilere saç kesimi, erkek öğrencilere de saç-sakal tıraşı yapıldı. Okul saatleri içerisinde devam eden hizmetin diğer kurumlardan gelen taleplere göre organize edilmesi kararlaştırıldı.

Saçları kesilirken kızının yanında yer alan anne Hamide Kaya, "Bizim çocuklarımız özel bir bakım gerektiriyor. Buda maddi manevi daha fazla özverili davranmayı gerektiriyor. Çocuklarımızın bakımını yetiştiremediğimiz noktada bu hizmetle tanıştık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" sözleriyle duygularını paylaştı.

ÖZEL ÇOCUKLARIN KUAFÖR KAYGISI SONA ERDİ

Zihinsel engelli bireylerin kişisel bakımlarını yapmada ailelerin çocuğu ikna edememesi, kuaförde yaşadıkları kaygı gibi sebeplerle belediyeye başvurduklarını söyleyen Zihni Küçük Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Ümit Karaağaç, "Öğrenciler okul ortamında arkadaşları ile birlikte huysuzlanmadan kişisel bakımlarını yaptırabiliyorlar. Çocuklarımızın çoğunun maddi durumları yeterli değil. Bir tıraş parası bile bulamayan ailelerimiz mevcut. Bizde çocuklarımıza bunu hissettirmeden bir ödül mantığıyla belediyemizden talepte bulunduk. Onlarda bizi kırmayarak hemen organize ettiler. Okulda mevcut 115 öğrencimiz bulunmakta öğrencilerimizin çoğu bu hizmetten faydalanacak" diye konuştu.

Kişisel bakım hizmeti başlayan özel okullarda uygulamanın iki üç aylık periyodlarla tekrarlanacağı belirtildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Başakşehir Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title