Haberler

Ankara'daki hatıra ormanında Başak Cengiz'in ismi yaşatılacak

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ataşehir'de uğradığı kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden mimar Başak Cengiz'in adını Batıkent'teki hatıra ormanında yaşatacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve ANFA Genel Müdürlüğünce, 28 yaşında öldürülen genç kadının adının yaşatılması 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde fidan dikilerek, hatıra ormanı oluşturuldu.

Burada bir araya gelen başkentli kadınlar ile Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Melek Günden Çınar ve BelPa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara da fidan dikti ve öldürülen kadınları andı.

Etkinliğe katılan Başak Cengiz'in ablası Zennure Türk, kardeşinin adının verileceği hatıra ormanına ilişkin, "Bizim için onur ve gurur verici bir gün. Çok duygusal anlar yaşıyoruz. Teşekkür ederiz. Bizim için bir nebze teselli oldu." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Başak Cengiz Ataşehir Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title