Haberler

    "Bas Parayı Devri Bitti"

    7 yıl aranın ardından bir genel kurula gelen ve Başkan Mustafa Cengiz'e kongrede açık destek veren Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, geleceğe ışık tuttu.

    NEVZAT DİNDAR

    Cengiz'in önünde zor bir yolun bulunduğunu dile getiren Polat, "Borç yükü o kadar yüksek ki nasıl baş edecekler bilmiyorum. Şu anki mali tablolara göre 'bas parayı al futbolcuyu' devri sona ermiştir. Takviye yaparken ona göre hareket etmek gerekiyor" dedi.

    Galatasaray'da 7 yıl sonra ilk kez bir organizasyona gelerek oyunu kullanan ve Başkan Mustafa Cengiz'e desteğini açık açık dile getiren eski Başkan Adnan Polat, kongreyi değerlendirdi, gelecek konusunda tespitlerini sıraladı.

    Polat, seçimin fair-play içinde geçtiğini belirterek, "Dört aday arasında güzel bir yarışma oldu. Genel kurul teveccühünü  Mustafa Cengiz'den yana kullandı. Seçimi artık geride bırakmak lazım. Kim seçilirse seçilsin zorlu, meşakkatli bir yol var. Borç yükü yüksek ve bu yük içinde kulübü yönetmek, hele de sportif başarıya oynamak kolay değil" diye konuştu.

    Polat, gerek camianın gerekse taraftarın yönetimi desteklemesinin olumlu olduğuna dikkat çekerken, "Mustafa Cengiz'in önünde zor bir yol var. Allah yardımcısı olsun. Borç yükü o kadar yüksek ki nasıl baş edecekler bilmiyorum. Gayrimenkulden gelen paranın yarısı gitti, diğer yarısı ise dövizdeki gelişmeler neticesinde yüzde 20 değer kaybetti. Cengiz'in bu planlamayı yapması gerekiyor. 5 yıllık bir plan yapılabilir. 1-2 sene içinde bu sorunların çözülmesi mümkün görünmüyor. Kulübün borcuna bakıyorsun toplam 500 milyon dolar" ifadelerini kullandı.

    Polat, kongreye gelmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

    'Başarı kaçınılmaz'

    "Siz de biliyorsunuz 7 sene sonra ilk kez Galatasaray'ın etkinliğine katıldım. Son mali genel kurulda Mustafa Cengiz'in açılışta konuşması ve iç barışa yönelik konuşması önemliydi. O anda bunu iki bin kişiye yakın kongre üyesi ayakta alkışlamıştı. 2011'deki nezaketsizliği ortadan kaldırmak ve kerhen özür anlamına gelen bu tavır sonrası ben de kongreye gelmeye karar verdim."

    Geleceğe dönük tavsiyelerini de sıralayan Polat, "Galatasaray için elbette başarı kaçınılmazdır. Ancak şu anki mali tablolara göre 'bas parayı al futbolcuyu' devri sona ermiştir. Burada takviye yaparken ona göre hareket etmek gerekiyor. Bu sezon belki de 1-2 takviye yapılıp, altyapıdan gençler mutlaka kazandırılmalıdır" dedi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Mustafa Cengiz Adnan Polat Galatasaray Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title