Haberler

Baş Cazgır Er Meydanından Siyaset Meydanına Geçecek

Kırkpınar'da yarım asırdan bu yana cazgırlık yapan baş cazgır Şükrü Kayabaş, Velimeşe Belediyesi'nce düzenlenen 4. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yaptığı konuşmada, er meydanına veda edeceğini ve hizmete devam edebilmek adına siyaset meydanına geçiş yapacağını söyledi.

Velimeşe Belediyesi'nce her yıl düzenlenen ve katılan başpehlivanların çokluğu nedeniyle Kırkpınar'ın son ciddi provası olarak nitelendirilen Velimeşe Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılan Kırkpınar başcazgırı Şükrü Kayabaş, er meydanından siyaset meydanına geçeceğini söyledi. Kırkpınar cazgırlarından Recep Koşan ile birlikte Velimeşe güreş alanını dolduran belde halkı ve güreş severlere birbirinden güzel ve anlamlı maniler aktaran ve vatandaşları bu manilerle coşturan Kırkpınar baş cazgırı Şükrü Kayabaş, "Bu sene benim tarihi Kırkpınar'da 49. yılım. Allah izin verirse 50. yılımda baş cazgırlığa veda edeceğim. Ama Allah bana sağlık verirse hizmetlerime devam edeceğim. Yerel seçimlerde beldemden (Kırklareli'ne bağlı Babaeski ilçesinin Sinanlı Beldesi) belediye başkanlığına ben de adaylığımı koyacağım. Allah benim de yolumu açık etsin, bana da bir alkış yapın lütfen" diye konuştu.

Manilerle bağlayıp manilerle bitirdiği konuşmasının sonunda Kayabaş alanda bulunanlardan büyük alkış aldı.

(M.C.)

28.05.2012 23: 09: 20

TSI

NNNN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırkpınar Velimeşe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title