Haberler

Barzani'nin Kanalı, Karayılan'ı Ekrana Çıkardı

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (Ikdp) Lideri ve 'Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani, Türkiye'nin Teslim Edilmesini İstediği Terör Örgütü PKK'nın Bölgedeki Elebaşlarından Murat Karayılan'ı Ekrana Bir Saat Çıkartarak, Propagandasını Yaptırdı.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve `Kürdistan Bölge Başkanı` Mesut Barzani, Türkiye`nin teslim edilmesini istediği terör örgütü PKK`nın bölgedeki elebaşlarından Murat Karayılan`ı ekrana bir saat çıkartarak, propagandasını yaptırdı.

PKK`nın çatı örgütü Koma Komalen Kürdistan`ın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Barzani`ye ait Kürdistan TV`de Kandil Dağı`nda yapıldığı sanılan röportajla 1 saat süreyle ekrana getirildi. Silahsız olarak `Kürdistan TV`nin ekranına çıkartılan Karayılan, eylemleri durdurduklarını bu sürecinin kalıcı barışa dönüşmesi için, bölge ve uluslararası güçlere de, sorumluluklarının gereğini yerine getirmesi gerektiğini öne sürdü.

Karayılan, sorununun asıl çözüm yerinin Türkiye, muhatabın da Türk devleti olduğunu, ancak sorununun küresel boyutu nedeniyle, bölge ve uluslararası güçlerin de çözümde ciddi etkilerinin olacağını iddia ederken Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Mesut Barzani başta olmak üzere, ABD ve Avrupa Birliği`nin, önemli rol oynayabileceğini belirtti.

Karayılan, ABD yönetiminin, Kürtler`in yaşadığı tüm ülkeleri esas alan alan bir proje oluşturması gerektiğini iddia ederken, ABD`nin PKK terörü ile mücadele için atadığı emekli General Joseph Raltson`un ¨sorunun muhatabı olarak¨ kendileri ile de görüşmesini isterken, Türkiye`nin atadığı emekli General Edip Başer`in askeri bir rejimin sözcüsü gibi açıklamalarda bulunduğunu savundu. Karayılan Başer`in bu açıklamalarının sorunu çözmeyeceğini de iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title