Haberler

Bartınlı Öğrenciler Kardeş Kent Lünen'de

Bartın Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrenci, incelemelerde bulunmak üzere kardeş kent Lünen'e geldi.

Lünen ile Bartın arasındaki kardeşlik ilişkileri meyvelerini vermeye devam ediyor. 2005 yılında başlayan ve geçtiğimiz yıl Mayıs ayında atılan imzalarla resmen kardeş olan Lünen ile Bartın arasındaki yakın işbirliği, okullar arasında sürüyor. Bartın Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrenci, Müdür Yardımcıları Hikmet Günaydın, Cengiz Erkan ve öğretmenleri Şenol Öncül ve Meliha öncül ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere Lünen Geschwister Scholl Karmaokulu'na geldi.

KARDEŞLİK PEKİŞİYOR

23- 30 Nisan tarihleri arasında Lünen ziyaretini sürdüren Bartınlı öğrenciler ve öğretmenleri, Lünen Belediye Başkanı Hans Wilhelm Stodollick'i ziyaret etti. Kent hakkında öğrencilere bilgi veren Lünen Belediye Başkanı Stodollick, iki kent arasındaki kardeşlk ilişkisinin özellikle genç kuşakları bir araya getirmesinin kendisini sevindirdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl Lünen'den öğrencilerin Bartın'a gittiklerini hatırlatan Stodollick, karşılıklı ziyaretler ve çeşitli alanlarda yürütülecek işbirliği ile kardeşliğin pekişmesini arzuladıklarını vurguladı.

Öğrencilerle birlikte Belediye defterini imzalayan Bartın Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcıları Hikmet Günaydın ve Cengiz Erkan, Lünen Belediye Başkanı Hans Wilhelm Stodollick'e iki kentin kardeşliğini simgeleyen el yapımı mozaik hediye etti.

Lünen ve çevre kentlerde incelemelerde bulunacak olan Bartınlı öğrenciler, 30 Nisan Pazartesi günü Türkiye'ye dönecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title