Haberler

Bartın Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Rektör Prof. Dr. Kaplan: "Üniversiteyi üniversite yapan, bilimsel zihniyettir, yeni bilgi ve yöntem, teknik ve proje üretmek, ülke kalkınmasında etkin rol alabilmektir"

Bartın Üniversitesi'nden 2013-2014 akademik yılında mezun olan bin 920 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Atatürk Şehir Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreni, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, rektör yardımcıları, senato, yönetim kurulu üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerin yürüyüşüyle başladı. Mühendislik fakültesi öğrencilerinin, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası dolayısıyla baret taktıkları görüldü.

Rektör Prof. Dr. Kaplan, törende yaptığı konuşmada, 2008'de kurulan üniversitenin, büyük gelişmeler gösterdiğini, Bartın'ın da bir üniversite kenti kimliği kazanmaya başladığını söyledi.

Üniversitelerin, en yüksek düzeyde bilgi üreten ve bunu toplumsal alana taşımakla görevli yükseköğretim kurumları olduğunu ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz, yeni yerleşkesindeki yapılaşmasını hızla devam ettirmektedir. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki, üniversite yalnızca görkemli binalardan ibaret değildir. Üniversiteyi üniversite yapan, bilimsel zihniyettir, yeni bilgi ve yöntem, teknik ve proje üretmek, ülke kalkınmasında etkin rol alabilmektir. Üniversitemizin zamanla sözünü ettiğimiz bütün bu alanlarda başarılı ve saygın bir üniversite olacağına dair kanaatlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kısa zamanda geldiğimiz nokta gurur vericidir. 2008'de 2 bin 100 öğrenci, 87 öğretim elemanı ve 40 idari personelle öğretime başlamıştık. Bugün 9 bin 86 öğrencimiz, 164'ü öğretim üyesi olmak üzere 436 öğretim elemanımız ve 235 idari personelimiz bulunmaktadır. Bu demek ki Bartın merkezinde yaşayan her altı kişiden biri üniversite mensubudur. Ayrıca Afganistan, Filistin, Fas, Irak, İran, Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan olmak üzere 64 yabancı uyruklu öğrencimiz üniversitemizde öğrenim görmektedir."

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da ülkenin muasır medeniyet seviyesinin üzerine gençlerle çıkacağını bildirdi.

Ülke geleceğinin bugünden itibaren mezunlara emanet olduğunu aktaran Azizoğlu, "Bizim hayal edip yapamadıklarımızı mezun olan genç arkadaşlarımız başaracaklardır. Bugün buradaki tablo benim istikbale olan güvenimi ve inancımı daha da arttırdı. Anne babalarla, Bartınlılarla bütün öğretim üyeleriyle ve öğrencileriyle Bartın bugün bu stadyumda tek yürek oldular. Birlik ve bütünlük içerisinde 4 yıl burada kendilerine misafir olan öğrencileri mezun etme bahtiyarlığını yaşıyorlar. Ben inanıyorum ki geleceğimiz ve bahtımız açık" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fakülte ve meslek yüksek okullarında 2013-2014 akademik yılını birincilikle bitirenlere başarı belgeleri verildi.

Törene, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, daire amirleri ve öğrenci aileleri katıldı. - Bartın

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ramazan Kaplan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title