Haberler

Bartın Tanıtım Günleri Büyük İlgi Gördü

Güncelleme:

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 2 Haziran Perşembe günü TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Bartın Tanıtım Günleri'ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.


Bartın'ın kültürel değerlerinin sergilendiği, Bartın'da faaliyet gösteren markaların standlarının yer aldığı Bartın Tanıtım Günleri 2-5 haziran tarihleri arasında Ankaralıların yoğun ilgisine sahne oldu. Gerek Ankara'da ikamet eden gerekse Ankara dışından tanıtım günleri için AKM'ye gelen vatandaşlar memleketlerinin kültürel, tarihi turistik değerlerinin Başkentte tanıtılmış olmasından oldukça memnun olduklarını belirtiler.

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'ta açılışın yapıldığı günden itibaren her gün AKM'ye gelerek, standları ziyaret etti, gelen ziyaretçilerle sohbet edip, Bartın hakkında onlarla sohbetler yaptı. Milletvekili Tunç, Bartın tanıtım günleri için stand açan tüm şirket, kuruluş ve kişilerin Bartın'ın tanıtımına katkı sağladıklarını belirterek, onları tek tek ziyaret edip tebrik etti.

Milletvekili Tunç, Bartın tanıtım günlerinin ilk kez düzenlendiğini belirterek, Bartın'ımız Başkent Ankara'ya 2,5 saat mesafede bir ilimiz, Ankara'ya en yakın deniz Bartın'da. Kızılkum, Mugada, Güzelcehisar, İnkumu, Çakraz, Bozköy ve çok sayıda plaj   59 kilometrelik Bartın sahillerinde yer alıyor, Üç bin yıllık tarihi geçmişi olan, Fatih Sultan Mehmet'in ilk gördüğünde "Çeşm-i Cihan" olarak nitelendirdiği doğa harikası ve tarih şehri Amasra ilçemiz, Osmanlıdan bu yana 400 yıllık bir gelenek olan Ahşap Yat ve Tekne imalatı ile ünlü Kurucaşile ilçemiz, Avrupa'nın Panparks üyesi 13 milli parkından biri olan Küre Dağları Milli Parkı'nı, yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve kanyonları bünyesinde barındıran doğa şehri Ulus ilçemiz, birbirinden güzel Hasankadı, Arıt, Kumluca, Abdipaşa ve Kozcağız beldelerimiz ve 262 köyümiz, denizden şehir merkezine kadar 14 kilometre boyunca gemilerin yüzebildiği Türkiye'deki tek ırmak olan Bartın Irmağımız ve  Safranbolu'yu aratmayacak tarihi ahşap evlerimiz ile Bartın, tarih, kültür, doğa, deniz hepsini birarada barındırmaktadır. Bu büyük potansiyeli herkesin görmesi için düzenlenen Bartın Tanıtım Günleri, ilk olmasına rağmen çok güzel bir şekilde sürüyor, bundan sonra da İstanbul'da yapılması için yoğun talepler geliyor, orada da yapmamız gerekir, çünkü İstanbul'da da çok yoğun bir Bartınlı nüfusu var, inşallah ilerleyen tarihler de de bunu başarırız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

AK Parti Bartın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title