Haberler

Bartın Maaş Alamayan İşçilerin Eylemi Devam Ediyor

Maaş alamayan işçilerin eylemi devam ediyor

Ayhan ACARAMASRA (Bartın)(DHA)- BARTIN'ın Amasra ilçesindeki özel bir maden şirketine bağlı 2 taşeron işçisinin maaş alamadıkları gerekçesiyle dün yaklaşık 80 metrelik kuyu vincine çıkarak başlattığı eylem sürüyor.

Tarlaağazı Köyü'nde bulunan özel bir şirkete ait maden ocağında maaşlarını alamadıklarını iddia eden Hüseyin Caner ve Vedat Suna isimli maden işçileri dün sabah saatlerinde maden sahasında bulunan yaklaşık 80 metre yükseğindeki kuyu vincine çıkarak eyleme başladı. Şirkete bağlı taşeron firmada çalışan 2 işçi, 105 gündür maaş alamadıkları için eylem başlattıklarını söyledi. Kuyunun dibinde jandarma ekipleri, 112 sağlık ekipleri ve Amasra Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor. Maden sahasına gelen aileler ise çocukları için endişe ediyor. Sahada bulunan maden şirketi yetkilisine de tepki gösteren aileler, çocuklarının maaşlarının bir an önce ödenmesini istediler. Şirket yetkilileri de maaşlarının en kısa sürede ödeneceğini belirtti. Eylem devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bartın Amasra Maden Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title