Haberler

Bartın: İtalyan Heyet Bartın'da

İtalya'nın Padova Valisi Vittorio Casarin Başkanlığındaki Bir Heyet, Çeşitli İnceleme ve Ziyaretlerde Bulunmak Üzere Bartın'a Geldi.

İtalya'nın Padova Valisi Vittorio Casarin başkanlığındaki bir heyet, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bartın'a geldi.

Bartın Valisi İsa Küçük ve Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya'yı ziyaret eden heyetin başkanı Padova Valisi Casarin, İtalya'nın termal kaynaklar konusunda, Türkiye, Slovenya ve Bulgaristan ile yarıştığını ifade etti. Vali Casarin, Padova Kültür İşlerinden Sorumlu Meclis Üyesi Massimo Giorgetti, Fontaniva Belediye Başkanı Marcello Mezzasalma, Restorasyon Sorumlusu Yüksek Mühendis Romano Cavaletti, Restorasyon Mühendisleri Corinna Canale ve Paola Zaroaster, Bartın'da bir dizi incelemelerde bulunacak.

Bartın'da ilk olarak Vali İsa Küçük'ü makamında ziyaret eden Padova Valisi Casarin, Türkiye'nin turizm kaynaklarını iyi değerlendirdiğini ve termalde hızla yükselişe geçtiğini belirtti. Vali Casarin, "Biz daha önce Slovenya ve Bulgaristan ile yarışıyorduk. Türkiye son yıllarda büyük bir çıkış yakalayarak tüm ülkeleri solladı. Yeraltı kaynakları dünyada önem kazanmaya başladı ve ülkeler elinde bulundurdukları bu kaynakları iyi değerlendiriyor. Ancak tanıtım ve reklamını iyi yapan ülkeler daha da başarılı oluyor. Türkiye zaten turizm açısından her yıl potansiyelini ikiye katlıyor. Biz Slovenya, Bulgaristan ve Türkiye ile termal kaynaklar konusunda yarışıyoruz" dedi.

Casarin, Bartın ile Padova eyaletleri arasında imzalanan kültür, sanat, turizm ve ekonomik işbirliği anlaşmasının genişletildiğini, bundan sonra Türkiye'de bulunan ziraat ve veteriner fakültesi öğrencilerinin İtalya'da staj yapma imkanının sağlanması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Türkiye'ye tarım işçisi konusunda da yardımcı olabileceklerini belirten Vali Casarin, "Bizim okullarımızda yetiştirdiğimiz öğrenciler kolaylıkla iş bulabiliyor. Okullarımız birçok ülkede referans gösteriliyor. Bu da iş konusunda önemli yol katedilmesini sağlıyor. Bartın'dan da bu tür öğrencilerin İtalya'da staj görmesini sağlayabiliriz" diye konuştu.

Vali Casarin, Padova Ticaret ve Sanayi Odası ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odasının imzaladığı anlaşma çerçevesinde de Türkiye'den Kuzey Avrupa'ya taşınacak mallar konusunda İtalya'nın merkez oluşturması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Vali Casarin, "Biz ekonomik anlamda Bartın Limanı'nın genişletilmesi konusunda yardımcı olacağız. Özellikle Türkiye'de yatırım yapmayı düşünen İtalyan sanayicileri ve firmaları Bartın'a yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda ünlü bir bisiklet firmasının Bartın'a fabrika kurması gündeme geldi. Çalışmalar sürüyor. Yeni istihdam sağlama yönünde de önemli adımlar atıldığını düşünüyoruz. Ortadoğu'dan ve Karadeniz Bölgesi'nden bütün malların Kuzey Avrupa'ya dağıtımı için merkez oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Bartın Valisi İsa Küçük de, Padova Valisi Casarin'e fincan takımı hediye etti. Valilik Konuk defterini imzalayan Padova Valisi ve İtalyan heyet daha sonra Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya'yı ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title