Haberler

Bartın'ın İl Oluşunun 25. Yıl Dönümü

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kentin il oluşunun 25. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kentin il oluşunun 25. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın'ın 7 Eylül 1991 yılında Zonguldak'dan ayrılarak il olduğunu ifade etti.

Bartın son 14 yılda AK Parti iktidarıyla birlikte büyümesini hızlandırmış, il hüviyetini kazandıran yatırımlara sahne olduğunu belirten Tunç, Bartın'ın il olduğu 1991 yılından 2002 yılına kadar olan ilk 10 yıllık dönem de ülkenin siyasi istikrarsızlıkların hüküm sürdüğünü belirtti.

"Kamu yatırımlarının yetersiz oluşu, ekonomik krizler Bartın'ın büyümesini engelledi. 2002 yılında AK Parti iktidarı ile ülkemizde sağlanan siyasi istikrar ve ekonomik kalkınma hamlesi sayesinde Bartın kamu yatırımları açısından üzerine düşen payı aldı. Bu güne kadar 3 milyar lirayı aşan kamu yatırımına sahne oldu." diyen Tunç şunları kaydetti:

"Şu anda devam eden kamu yatırımlarının tutarı 2.5 milyarı lirayı aştı. Fatih Sultan Mehmet'in ilk gördüğünde "Çeşm-i Cihan" olarak nitelendirdiği doğa harikası ve tarih şehri Amasra, Osmanlı'dan bu yana 400 yıllık bir gelenek olan ahşap yat ve tekne imalatı ile ünlü Kurucaşile ilçesini, Avrupa'nın Panparks üyesi 13 milli parkından biri olan Küre Dağları Milli Parkı'nı, yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve kanyonları bünyesinde barındıran doğa şehri Ulus ilçesi ile birbirinden güzel Hasankadı, Arıt, Kumluca, Abdipaşa ve Kozcağız beldeleri ve 265 köyü, denizden şehir merkezine kadar 14 kilometre boyunca gemilerin yüzebildiği Türkiye'deki tek ırmak olan Bartın Irmağı ve Safranbolu'yu aratmayacak tarihi ahşap evleri ile tarihi, kültürü, doğayı, denizi bir arada barındıran bir yer olan Bartın 2.5 milyar lira tutarındaki devam eden büyük projelerle her alanda hızla gelişerek büyümeye devam ediyor."

Bartın Belediye Başkanı Cemal de, yayımladığı mesajında, kentin geçen 25 yıllık süre zarfında ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitim, sağlık ve benzeri alanlarda gelişme çabası gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin 74. ili olan Bartın'ın köklü geçmişi, tarihi kültürel mirası, coğrafi özellikleri ve insan yapısı ile her zaman önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Akın AK Parti Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title