Haberler

Bartın'daki Fetö/pdy Davası

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin meslekten ihraç edilen 7 eski polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan ve meslekten ihraç edilen polis memurları A.Ü, M.G, H.B, T.İ, F.K, Ü.K. ve N.Ü. ile avukatları ve yakınları katıldı.

8 tanığın dinlendiği duruşmada sanıklar, aleyhteki iddiaları kabul etmediklerini, örgütle bir bağlantılarının bulunmadığını öne sürdü.

Sanıklardan Ü.K, örgütün sohbetlerine dini duygularla katıldığını, 17-25 Aralık'tan sonra da bazı basın organlarının örgüte arka çıkmasıyla gelişmelerin 'siyasi' olarak algıladığını ve gerçeği 15 Temmuz'da gördüğünü söyledi.

Diğer sanıklar da, toplantılara katılmadıklarını ve örgüt üyesi olmadıklarını savunarak, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve dijital materyallerin incelenmesi için duruşmayı 25 Eylül'e erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title