Haberler

Bartın'da Kitap Fuarı Açıldı

Bartın Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı.

Bartın Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı.

Bartın Valisi Nusret Dirim, Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki fuar açılış töreninde yaptığı konuşmada, kitap fuarlarının, yazarla okuyucunun temas ettiği bir alan olduğunu söyledi.

Bartın Kitap Fuarı'nın da ülkenin önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olduğuna dikkat çeken Dirim, şöyle devam etti:

"İnşallah bu kültür sanat etkinliği uzun yıllar devam edecektir. Bartın'ın kültür hayatında yıl içerisinde yaşadığı en güzel etkinliklerden birindeyiz. Okullarımızdan öğrencilerimiz de bu etkinliğe katılıyorlar. Üniversite öğrencilerimiz yine geliyor. Burada yeni yayınları görme imkanına sahip oluyorlar. Ayrıca şair ve yazarlarımızın söyleşilerine katılıp onlara kendi kitaplarını imzalatma fırsatı buluyorlar. Bu anlamda bu etkinlik yazar ve şairin okuyucu ile temas ettiği önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Türkiye'de kararlılıkla devam eden belki de en önemli kültür sanat etkinliklerinden biridir bu kitap fuarı. İnşallah nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum."

Belediye Başkanı Cemal Akın da "Bartın'da, kitapla aydınlığa" sloganıyla düzenledikleri fuarın kent için çok önemli olduğunu vurguladı.

Akın, "Kitap fuarı birkaç büyükşehir dışında 70 bin merkez nüfusu bulunan bir Anadolu kentinde 21 yıldır aralıksız olarak düzenleniyor. Bu fuarda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Fuarımızın, okuma alışkanlığının artmasına katkı sunmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Akın, fuara katılan yazar, şair, gazeteci ve yayınevi sahiplerine teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Hasan Bayrı Şiir Yarışması'nda, İstanbul'dan İsmail Biçer "Sancı Molekülleri" isimli şiiri ile birinci oldu. Yarışmada 'Soluksuz İkamet' isimli şiirle Hatay'dan Aydın Zeyfeoğlu ikinci, 'Çiçek Açtı Difenbahyalar' isimli şiiriyle Gebze'den Ömriye Karataş üçüncü, Kütahya'dan Züleyha Bilgiç 'Aşk Buluta Sarılınca' isimli şiiriyle mansiyon ödülünü kazandı.

Dereceye girenlere ödüllerin verildiği etkinlikte, Prof. Dr. Hasret Çomak ve Bartınlı tarih araştırmacısı Servet Çınçın'a onur plaketi takdim edildi.

Fuar, 24 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Akın Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title