Haberler

Bartın'da Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta göstericiler ile polis çatıştı.

Bartın Karayolları Şefliği bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatı Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Emniyet Şube Müdürleri ve Karayolları çalışanları izledi. Tatbikatta göstericiler ile polisin çatışması gözlendi. Göstericiler, Karayolları Şefliğinde yapılan toplantıyı sabote etti. Toplantı alanına girerek toplantıyı engellemeye çalışan yasa dışı örgütlerle de bağlantılı olabileceği düşünülen 20 kişilik bir grubun kanuna aykırı bir biçimde Karayollarına önüne yürüyüşe geçtiği bilgisi alındı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü olay yerine sevk edildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü göstericilerin geldiği yolu barikat kurarak kapattı ve göstericilerin geçişini engelledi. Grup ile Güvenlikten Sorumlu Müdür Yardımcısının görüşmesi sonuç vermedi ve grup ellerindeki pankartlarla çevik kuvvet barikatına saldırıya geçti. Müdahale etmeden bekleyen Çevik Kuvvet timine daha önce hazırladığı molotof kokteyllerini atmaya başladı. Grubun taşkınlığı devam edince polis copla grubu etkisiz hale getirdi. Şahıslar daha sonra üst aramaları yapıldıktan sonra gözaltına alındı ve çevik kuvvet minibüsü ile emniyete götürüldü.

Tatbikatı değerlendiren Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, toplumsal olaylarda çevik kuvvetin olayları önlemede etkin gücü olduğunu belirtti. Altınok, "Bartın'a tayin olan arkadaşlarımıza yönelik bir eğitim çalışması düzenlendi. Samsun'dan gelen komiser yardımcısı arkadaşımızın verdiği eğitim sonuçlandı. Eğitim sonunda arkadaşlarımız bir dizi tatbikat gerçekleştirdi. Çevik kuvvet ve yedek çevik kuvvet personelimiz temel çevik kuvvet eğitiminden geçmiştir. Bu eğitim İstanbul, Ankara ve diğer illerde yapılan eğitimle aynı formatta yapılmaktadır. Amacımız bu eğitimle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelimiz ve diğer güvenlik kuvvetlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde halkımızın yasal hakkını, toplantı, yürüyüş hakkını, rahatlıkla yerine getirmesidir. Burada yasa dışı örgütler olup da insanların hak ve hukukunu bir şekilde sabote etmek isteyen, masum insanların hayat tarzına karışıp onların hayatına sınırlama getirmek isteyen grupların etkisiz hale getirilmesidir. Bir şekilde yasa dışında sorumluluklarını hatırlatmak maksadıyla, yasanın karşısına çıkarmak sureti ile bu kişilerin gerekli yasal işlem yapılarak ceza almasını sağlamak amacımız. Hiçbir zaman bu tür toplumsal olaylarda cezalandırmak gibi düşüncemiz olmamıştır. Sadece insanlar yasal haklarını kullansınlar. Yasal haklarını kullanırken bir başkasının haklarına tecavüz etmesinler. Bu amaç doğrultusunda bu eğitimler ciddi şekilde yapılmıştır" dedi.

Tatbikat sırasında Bartın Belediyesi itfaiye ekipleri ile Sağlık Müdürlüğü'nün 112 Acil Servis ambulansı hazır bulundu. Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, tatbikat sonrasında tatbikata katılan personele teşekkür etti. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Altınok Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title