Haberler

Bartın'da Cumhuriyet Bayramı Çoskusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bartın'da coşku içinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bartın'da coşku içinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bayram etkinlikler ilk olarak sabah saatlerinde Bartın Valisi Ali Çınar'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Valilik önünde devam eden törene Bartın Valisi Ali Çınar, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, yabancı misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Ali Çınar'ın konuşmasıyla devam etti.

Vali Çınar yaptığı konuşmada, "Yüce Milletimizi oluşturan tüm halkımızın her ferdi tarafından, canlarını ve mallarını feda ederek, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı sonrasında, 29 Ekim 1923 tarihinde, kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz bugün 90 yaşındadır. Bugün, Ülkemizin en büyük milli bayramı olan Cumhuriyet Bayramı'dır. Bu mutluluk ve gururu sizlerle paylaşmaktan duyduğum memnuniyetle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramlarını kutluyorum" dedi.

Daha sonra Kompozisyon Yarışması birincisi Yavenaz Demir, Şiir Yarışması birincisi Betül Kalafat ve Liseler arası Şiir Yarışmasında birinci olan Eda Tayyar şiir ve kompozisyonlarını okunmalarının ardından, şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Bartın Üniversitesi ve Bartın Kız Meslek Lisesi halk oyunları gösterileri sonrası, Karate, Judo ve Taekwondo gösterileri yapıldı. Tören boyunca Türk bayrağı asılı bir paramotor Bartın semalarında gösteri yaptı. Son olarak, resmi geçit töreni ile kutlamalar son buldu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Kıdemli Ali Çınar 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title