Haberler

Bartın'da Anneler Günü Programı

Bir Televizyon Kanalında Yayınlanan Programda Okuduğu Hikayelerle İzleyenleri Ekrana Bağlayan Asım Yıldırım, Bartın'da Bayanlar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Beydader) Düzenlediği Anneler Günü Programında İzleyenleri Göz Yaşına Boğdu.

Bir televizyon kanalında yayınlanan programda okuduğu hikayelerle izleyenleri ekrana bağlayan Asım Yıldırım, Bartın'da Bayanlar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (BEYDADER) düzenlediği Anneler Günü programında izleyenleri göz yaşına boğdu.

Bayanlar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYDADER) Anneler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında program düzenledi. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan programın sunucusu Asım Yıldırım'ı Bartın'a davet eden BEYDADER Belediye Sosyal Tesislerinde "Bir Yudum Hikayede Anne" konulu dinleti düzenledi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı programda Asım Yıldırım'ın okuduğu birbirinden duygulu hikayeler dinleyenleri hüzne ve gözyaşlarına boğdu. Program başında derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verilip dernek tarafından Anneler Günüyle ilgili hazırlanan mini programda anne ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından sahneye Asım Yıldırım çıktı. Anne deyince akan suların durduğunu anlatan Asım Yıldırım, Allah'ın cenneti annelerin ayakları altına koyduğunu hatırlattı. Annelerin çektiği bir sancının bedelinin karşılığının nasıl verileceğinin asla bilinmeyeceğine dikkat çeken Yıldırım, anneleri en iyi yine annelerin anlayacağını vurguladı. Annelerin hakkının asla ödenmeyeceğini yineleyen Asım Yıldırım, kahır çekenin de anneler olduğunu bizleri yetiştirenin de anneler olduğunu varlık sebebinin anneler olduğunu dile getirdi. Annelerin melek olduğunu ifade eden Yıldırım, "Allah kadınlara erkeklerden farklı duygular farklı mizaçlar bahşetmiştir. Onları anlamak gerçekten zordur. Ana gibi yar olmaz, anaların ağzı dualıdır. Anaların gönülden ettiği dualar tutar ve sonucu görülür. Annelerimiz hayattayken, konuşabiliyorlarken büyük bir fırsatı değerlendirmemiz gerekir. Onları candan sevmeli, sevdiğimiz belli etmeli ve asla annelere öf bile denilmemelidir" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Dağdaki teröristin, hapishanedeki mahkumun, sokakta hırsızlık yapanın, kapkaç yapanın da birer annesi olduğunu belirten Asım Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet'in, Yavuz Sultan Selim'in ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da annelerinin olduğunu hatırlatıp ortak noktanın sadece annelerinin olduğunu ancak mukayese edilmesinin zor olduğunu, çocuğunu yetiştiremeyen annelerin çocuklarıyla hayır kurumlarının ilgilendiğini o annelerin yapamadıkları eğitim eksiğini hayırsever gönüllü kişilerin üstlenerek açık kapattığını söyledi. Evlilik konularına da değinen Asım Yıldırım, evliliğin sabrı öğrettiğini kader planında eşlerin birbirlerine yazıldığını eşlerin evlilikleri boyunca Rıza-i ilahi istikametinde adım atarak birlikte ahiret mutluğunu yakalamayı hedeflemeleri gerektiğine dikkat çekti. BEYDADER'in yapmış olduğu faaliyetleri kutlayan Asım Yıldırım, derneğin yapmış olduğu ve yapacağı kermes ve etkinliklerinin hayırlı olmasını, hayırlı işlerin ve duaların kötü planları her zaman bertaraf ederek ülkemizi aydınlık yarınlara götüreceğini söyledi. Salonda bulunan tüm annelerin ve anne adaylarının da anneler gününü kutlayan Yıldırım, yaklaşık 2 saat süren dinleti sonunda Muş'ta yaşanmış duygusal ve ibretlik hikayesini anlatmasının ardından dinleyenleri gözyaşına boğdu.

(MAO-ET-Y) 09.05.2008 15:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title