Haberler

Bartın'da "Aile Hekimliğine Hayır" Yürüyüşü

Aile Hekimliği Kapsamında Pilot İl Seçilen Bartın'da, Sağlık Çalışanları Tarafından "Aile Hekimliğine Hayır" Yürüyüşü Yapıldı.

Aile hekimliği kapsamında pilot il seçilen Bartın'da, sağlık çalışanları tarafından "Aile Hekimliğine Hayır" yürüyüşü yapıldı.

Sağlık Sen Bartın Temsilciliği tarafından organize edilen ve yaklaşık 300 sağlık çalışanının katıldığı yürüyüş, Kemerköprü Meydanı'ndan başlaşıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Burada İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Bartın Temsilcisi Ziya Turhan, Düzce'de uygulanan aile hekimliğinden başarısız sonuçlar alındığını belirterek, "Aile hekimliğinde çalışanlar iş güvencesinden yoksun, sözleşmeli köleye dönüştürülecek. Aile hekimliğinde bugüne kadar sağlık

ocaklarında, sağlık evlerinde ücretsiz alınan hizmetler paralı hale getirilecek. Herkesin bir aile hekimi olacağı, istediği zaman evine çağıracağı, 24 saat telefon ucunda bir aile hekiminin olacağı, hekim seçme hakkı olduğu için istemediğinde değiştireceği söyleniyor ve aile hekimliğinde sağlık hizmetlerinin ücretsiz olacağı söyleniyor. Dikkatli bir göz, aile hekimliği konusunda söylenen bu sözler arasında birbiriyle çelişen birçok nokta bulacaktır" dedi.

Yürüyüş sırasında Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, eylemciler tarafından çeşitli pankartlar da açıldı.

(MAO-AK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title