Haberler

Bartın'da Aile Hekimliği Çalışmalarına Övgü

TBMM Adalet Komisyonu ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Aile Hekimliği Konusunda Ülke Genelinde Olduğu Gibi Bartın'da da Önemli Adımlar Atıldığını Söyledi.

TBMM Adalet Komisyonu ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, aile hekimliği konusunda ülke genelinde olduğu gibi Bartın'da da önemli adımlar atıldığını söyledi.

Ak Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, Aile Hekimliği uygulamasını yerinde inceleyerek, sağlık alanında ülke genelinde ve Bartın'da önemli hizmetler gerçekleştirildiğini söyledi. Ak Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Kemerköprü Aile Sağlığı Merkezi 14 Nolu Aile Hekimi Dr. Dursun Ali Sütlü'nün ofisini ziyaret eden Milletvekili Tunç, burada Aile Hekimi ve hastalarla görüştü. Aile Hekiminden çalışmaları hakkında bilgi alan Tunç, muayene için bekleyen hastalara Aile hekimliği uygulamasından memnun olup olmadıklarını sordu. Hastaların Aile Hekimliği uygulamasından oldukça memnun oldukları yönünde cevaplar alan Milletvekili Yılmaz Tunç, "Ak Parti iktidarı olarak vatandaşlarımızın sağlık hizmetine en kolay ve en kaliteli bir şekilde ulaşabilmesi için çalışıyoruz" dedi.

"SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROJESİ SAĞLIK HİZMETİNE ULAŞILMASINI KOLAŞLAŞTIRDI" Sağlıkta dönüşüm projesinin ve sağlıkta tek çatı sisteminin uygulanmaya başlamasından sonra vatandaşların sağlık hizmetine ulaşmasının daha da kolaylaştırıldığını belirten TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ak Parti iktidarının birinci döneminde sağlık ile ilgili olarak Bartın'da yaptığı hizmet ve uygulamalara açıklık getirdi. Milletvekili Tunç, Bartın Devlet Hastanesi inşaatının bitirilerek hizmete açıldığını, Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne ek bina yapıldığını, eski Devlet Hastanesi binasının İl Sağlık Müdürlüğü binası olarak değerlendirildiğini, eski SSK Hastanesi'nin de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak yeniden düzenlendiğini, Ağız ve Diş sağlığı merkezinin de hizmete girdiğini, Bartın Devlet Hastanesinde görüntüleme merkezinin hizmet alımı yolu ile gerçekleştirilmeye başladığını söyledi. Artık hastaneye alınan yeni cihazlar sayesinde önemli tetkikler yapılabildiğini belirten Tunç, geçmişte bir ultrason filmi bile çekilemezken bugün artık Bartın'da EEG filmi çekilmeye başlandığını söyledi.

"AİLE HEKİMLİĞİNDE PİLOT İL SEÇİLEN BARTIN BAŞARI SAĞLIYOR" Ak Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'ın Aile Hekimliği uygulamasına başlayan 22 ilden biri olduğunu söyledi. Tunç, 1 Kasım 2007 tarihinden itibaren başlayan Aile Hekimliği uygulamasından vatandaşların memnun olduklarını ifade etti. Bartın'da 57 adet aile hekiminin göreve başladığını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, "Her 3 bin kişiye 1 aile hekimi düşecek şekilde planlama yapıldı. Artık köylerimize bile eczane açılmaya başlandı. İl merkezinde 19, merkez ilçe köy ve beldelerde 24, Amasra'da 4, Ulus'ta 8, Kurucaşile'de 2 aile hekim göreve başladı. Aile hekimine giderken sevke bile gerek kalmadı. TC Kimlik numarası ile işlem yapılabiliyor. Bartın'da yaşlı nüfusun çoğunlukta olması sebebiyle köylerimize mobil sağlık ekipleri gidiyor ve hastaneye gelemeyecek durumda olan yaşlılarımıza evde sağlık hizmetleri veriliyor" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'a Sağlık Bakanlığından 2 adet ambulans göndererek, Hızır Acildeki ambulans sayısını 9'dan 11'e çıkardıklarını belirtti.

(MAO-OS-Y) 02.03.2008 17:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title