Haberler

Bartın: Bartın'da Metef Açıldı

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) törenle açıldı.

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) törenle açıldı.

Bartın Belediyesi Kapalı Otoparkı'ndaki açılışa TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, Bartın Valisi İsa Küçük, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kemik, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, fuarın asıl amacının Bartın'da bulunan orta ölçekli sanayiinin tanıtımı ve gelecekte ekonomiye sağlanacak katkıların kamuoyuyla paylaşılması olduğunu ifade etti. Bilim ve teknolojideki gelişmelerin hız kazanarak gelişen dünyada, ilerlemenin, gelişmenin, büyümenin ve uygarlaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirten Yeşilyurt, "Demokratik, çağdaş hukuk devleti ilkeleri ve cumhuriyetin temel ilkeleri bizi biz yapmıştır. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı bağlı, çalışkan, bilgi ve kültür düzeyi yüksek, mesleki ve teknik eğitimden geçmiş, üretken bir gençlik ülkemizin çağdaş geleceği için en büyük güvence olacaktır. Bakanlık olarak öncelikli hedefimiz iş hayatı ve eğitim arasındaki iletişimi güçlendirmek, mesleki eğitimde gelişmiş ülkelerle paralelliği sağlamak, bilgi çağının ve iş hayatının ihtiyacı doğrultusunda meslek standartlarına uygun, yüksek performanslı iş gücünü yetiştirmektir. Bu fuar mesleki ve teknik eğitim veren kurumlarımıza ilgiyi artıracak ve öğrencilerimizin bu alanlara yönelmelerini hızlandıracaktır" dedi.

Fuarın açılışını yapan Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'a, TSO Başkanı Mehmet Kemik tarafından çerçeve edilmiş eski bir fotoğrafı hediye edildi. Daha sonra fuar davetliler tarafından gezildi. METEF, 3 gün boyunca açık kalacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title