Haberler

Bartholomeos'tan Ramazan Mesajı

İstanbul Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos, Tüm İslam Aleminin 24 Eylül Pazar Günü Başlayacak Olan Ramazan Ayını Kutladı.

İstanbul Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos, tüm İslam aleminin 24 Eylül Pazar günü başlayacak olan Ramazan ayını kutladı.

Bartholomeos, yayımladığı mesajında oruç ibadetinin Allah rızası için yerine getirilen ve bütün Allah'a iman edenler arasında ortak olan bir ibadet tarzı olduğunu vurguladı.

İsa'nın bu ibadeti İncil'de ''Sadece Allah rızası için yerine getirilmesini buyurduğunu (Matta, 6/16-18)'', Kuran'ı Kerim'de de esas amacın, ''ilahi sevgiye layık olabilmek için ibadetlerle nefsi eğitmek olduğunu ve ibadetlerdeki zaman ve şekil farklılıklarının ilahi sevgide birleşmeyi engellemeyeceğinin (Maide, 5/48)'' belirtildiğini vurgulayan Bartholomeos, şunları kaydetti:

''Ortodoks cemaatimiz adına, öteden beri karşılıklı sevgi ve dostluk ilişkileri içinde olduğumuz Müslüman kardeşlerimizin Ramazan ayını tebrik ediyor ve insanlık için çok hayırlı olan bu dostluk ilişkilerinin daha da yoğunlaşarak sürdürülmesini temenni ediyoruz.

Allah'tan niyazımız, Arz'a sevginin ve sevginin adaletinin hakim olması, kin ve zulüm tezahürlerinin sevgi nuru ile bir daha dönmemek üzere sona ermesidir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title