Haberler

Bartholomeos Nevşehir'de Ayine Katıldı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir'de Düzenlenen Ayine Katıldı. Bartholomeos, Kapadokya'yı Kastederek, 'Burada Kendimizi, Tamamıyla Kendi Evimizde Hissediyoruz' Dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir'de düzenlenen ayine katıldı. Bartholomeos, Kapadokya'yı kastederek, ''Burada kendimizi, tamamıyla kendi evimizde hissediyoruz'' dedi.

Ayin, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde Konstantinos Eleni Kilisesi'nde yapıldı.

Bartholomeos'un yanı sıra ayine, Atina Başpiskoposu İeronimos ve İskenderiye Patriği Teodoros ve Yunanistan'dan gelen çok sayıda din adamı ve Yunan vatandaşlar katıldı.

Yunanistan'dan ve Türkiye'den yaklaşık 500 kişinin katıldığı ayinde İncil'den bazı bölümler okundu, dualar edildi.

Ayin, Bartholomeos'un Rumca yaptığı dua ve konuşmasıyla son buldu. Ayinin sonunda Bartholomeos'a üzerinde bir Hristiyan azizin ikonası bulunan tablo hediye edildi.

Ayin, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Bartholomeos, Atina Başpiskoposu İeronimos ve İskenderiye Patriği Teodoros ve diğer din adamları ile birlikte daha sonra ayinin yapıldığı Mustafapaşa beldesinde belediyeyi ziyaret ederek, Belediye Başkanı Levent Ak'a kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Ak, Bartholomeos'a ziyaretin anısına çeşitli hediyeler ve bir de güvercin biblosu hediye etti. Ak, Bartholomeos'a, ''Bu güvercin barış güvercini, dostluğun, barışın temsili olarak hediye ediyoruz'' dedi.

Bartholomeos ise yaptıkları ayinler için yerel makamların gereken izni kendilerinden esirgemediğini söyledi.

Bartholomeos, ''10 senedir buraya gelip gidiyoruz. Bizlere her zaman yardımcı oluyorsunuz. Biz buranın çocukları olarak kendimizi burada tamamıyla kendi evimizde hissediyoruz. Misafirlerimizi de seve seve Kapadokya'ya, bu mukaddes yerlere getiriyoruz. Geçmiş yıllarda Gürcistan Patriğini, Rahmetli Romanya Patriğini, Kudüs Patriğini, Arnavutluk Başpsikoposunu, bir helikopter kazasında yaşamını yitiren eski İskenderiye Patriğini Kapadokya'ya getirdik. Bakalım önümüzdeki sene buraya gelmek kime nasip olacak'' dedi.

Bartholomeos, yarın da Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki Aziz Teodoris Kilisesi'nde pazar ayinine katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title