Haberler

Barroso Meclis'te Konuştu: AKP "Olumlu", CHP "Ortada", DTP "Eksik" Buldu

Barroso'nun TBMM Genel Kurul'da Yaptığı Konuşma AKP'liler Tarafından "Olumlu", CHP'liler Tarafından "Ortada ve Beklenilen" Bir Konuşma Olarak Değerlendirildi. DTP İse Barroso'nun Konuşmasını "Eksik" Buldu ve İstenilen Mesajı Vermediği Şeklinde Yorumlandı.

AB Komisyonu José Manuel Barroso'nun TBMM Genel Kurul'da yaptığı konuşma AKP'liler tarafından "olumlu", CHP'liler tarafından "ortada ve beklenilen" bir konuşma olarak değerlendirildi. DTP ise Barroso'nun konuşmasını "eksik" buldu ve istenilen mesajı vermediği şeklinde yorumlandı.

Bakan ve milletvekilleri, AB Komisyonu Barroso'nun TBMM Genel Kurul'daki konuşmasını ANKA'ya değerlendirdi.

-AKP OLUMLU-

Devlet Bakanı Murat Başesgioglu, Barroso'nun konuşmasıyla ilgili, "Beklediğimiz bir konuşma, AB her zaman bu gibi platformlarda beklediğimiz mesajı veriyor. Konuşmalarını olumlu buldum" dedi. Başesgioğlu, Barroso'nun Türkiye'ye gelişinden önce yaratılan "gergin" havayı ise "Yabancı diplomatlar havayı çok iyi solurlar. Barroso da Türkiye'deki bu gergin havayı hissetti ve beklenildiği gibi gergin bir konuşma olmadı" şeklinde değerlendirdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da Barroso'nun AB'nin prensiplerini ortaya koyduğunu ve Türkiye'nin bütün meselelerini konuştuğunu belirterek, "Barroso'nun konuşması "şunu yapın bunu yapın' değil de, kendi prensipleri çerçevesinde bir konuşma oldu" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da Barroso'nun konuşmasını "çok samimi ve içten" bulduğunu belirterek, "Türkiye'ye karşı içten ve samimi olmuşlardır. Ben çok olumlu bir konuşma olarak değerlendiriyorum. Beklediğim bir konuşmaydı" ifadelerini kullandı.

-CHP: "ORTADA KONUŞTU"-

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise Barroso'nun konuşmasının "beklenilen bir konuşma" olduğunu, Türkiye'nin iç sorunlarına girmediğini ve Avrupa Birliği uyum çerçevesinde bir mesaj verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Barroso'nun konuşması, ortada bir konuşmaydı. Beklediğimiz bir konuşmaydı. Aşılması gereken sorunlara değinmedi" diye konuştu.

-DTP "EKSİK" BULDU-

TBMM İdari Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Barroso'nun TBMM Genel Kurul'daki konuşmasını "eksik" bulduğunu ve Türkiye'deki birçok meseleye değinmediğini belirtti. Sakık, "Açıkçası eksik buldum. Türkiye'deki birçok önemli meseleye değinmediğini gördüm. Türkiye'nin birçok meselesine değinmediği gibi Güneydoğu ve Kürt sorunu gibi önemli meselelere de değinmedi. Tam Türkiye'nin ruhunu ifade etti" diye konuştu. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title