Haberler

Barolar Meclis Önünde İç Güvenlik Paketini Protesto Etti

Güncelleme:

İç Güvenlik Paketini protesto etmek için Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya giden baro üyesi avukatlar, TBMM önünde protesto gösterisi düzenledi.

İç Güvenlik Paketi'ni protesto etmek için Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen baro üyesi avukatlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde protesto gösterisi düzenledi.

TBMM'de görüşmelerine bu hafta başlanacak İç Güvenlik Paketi, Türkiye'nin çeşitli ilerinden gelen barolara üye avukatlar tarafından TBMM Çankaya giriş kapısının önünde protesto edildi. Cüppelerini giyen avukatlar, Ankara Adliyesi önünde toplandı. Kortej oluşturarak TBMM'ye yürüyen avukatlar, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde sloganlar atarak ellerinde çeşitli pankart ve dövizler taşıdı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da katılarak destek verdi.

Meclis önünde basın açıklaması yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 87 bin avukat ve 79 baro adına konuştuğunu belirterek, "Meclis'teki paket şu anda faşizmin yasallaşması paketidir. Meclis'teki paket sıkıyönetimin olağan bir ülkede yasallaşması anlamına gelmektedir. Meclis'teki kaymakam ve valiyi sıkıyönetim kaymakamı ve valisi yapmaya yönelik bir pakettir. Devlet büyüğü denilen zat-ı muhteremler ilçelerini ve illerini ziyaret etmeden önce onlara dikensiz gül bahçeleri hazırlama paketidir. Ben yaptım oldu zihniyeti bu düdüklü tencereyi patlatacaktır. Direneceğiz ve başaracağız, özgürlük daima kazanmıştır" dedi.

"FOTOĞRAFINA BİLE BAKMAYA KIYAMIYORUZ, PERİŞANIZ"

Feyzioğlu, Mersin Tarsus'ta katledilen Özgecan Aslan konusunda da, "Fotoğrafına bile bakmaya kıyamıyoruz., perişanız. Özgecan'a baktığım zaman öğrencilerimi, evlatlarımı görüyorum. Anasının diz kapağını görünce tahrik olabilir zihniyetini bu ülkeden atmamız lazım. 6 yaşında evlenilebilir ama zifaf gecesi buluğa erdiğinde olur gibi lafları el birliğiyle hangi siyasi düşünceden olursak olalım kazımamız lazım. Birileri kadınları eğitmeyi bıraksın da erkekleri eğitmeye başlasın. Kadınların namusu kadınlara aittir, siyasetçilere değil " ifadelerini kullandı.

"TAMAMEN POPÜLİST BİR YAKLAŞIM"

Özgecan Aslan'ın katilleri için gündemde olan idam ve hadım cezalarıyla ilgili olarak Feyzioğlu, "Tamamen popülist bir yaklaşım. Ağırlaştırılmış cezaların Özgecan'ın katillerine uygulanması zaten mümkün değil. Çünkü cezalar geriye yürümez. İdam cezalarının suçları caydırmadığı bilimsel bir gerçek. Bu ve benzeri suçlara idam cezası getiriyoruz diye en son geleceğimiz yer, siyasi suçlara da idam cezası getirelim olacak. Duygusal değil, akılcı yaklaşmamız lazım. Katiller hapiste çürüyene kadar çıkmamaları için Türkiye Barolar Birliği olarak takipçisi olacağız. Özgecanlar olmasın diyorsak bir fiskeden itibaren erkek şiddetine 'dur' diyecek eğitimi ve tedbirleri almak zorundayız. Bizim şiddeti kökünden kazımamız lazım" diye konuştu.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Metin Feyzioğlu Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title