Haberler

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Kışanak, gündemkeki, ?CHP?yle ittifak? tartışmalarına ilişkin olarak, "Biz bir seçim ittifakından değil, Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşıyacak demokrasi mücadele ortaklığından bahsediyoruz," diye konuştu.

Kışanak, konuşmasında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle dünyanın bir çok yerinde çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Fiziksel ve psikolojik şiddetin, kadınların yaşamının bir parçası haline geldiğine dikkati çeken Kışanak, bu şiddetin kaynağının, erkeklerin egemenlik yaklaşımından kaynaklandığını ifade etti. Kışanak, erkek egemen bir toplumda, kadınların, modernite adı altında tutsak edilmeye çalışıldığını kaydetti.

?DEVLET, TALEP EDEN KADINLARI BİLE KORUYAMIYOR?

Özellikle son yıllarda cinsel taciz olaylarında artış görüldüğünü belirten Kışanak, bu konuda devletin ve hükümetin gerekli önlemi almadığını dile getirdi. Kışanak, devletin, korunmayı talep eden kadınları bile koruyamadığını, AİHM'in bir davada Türkiye'yi bu konuda mahkum ettiğini söyledi.

ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ BAYINDIR, KOLTUK DEĞNEKLERİYLE KATILDI

Grup toplantısına, koltuk değnekleriyle gelen BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Kışanak, "Arkadaşımız 6 ay önce devlet güçlerinin saldırısına uğradı. O bir milletvekili ve bir kadındı. Bu kadar süre geçmesine rağmen ortada ne bir soruşturma ne bir dava var," dedi. Kışanak, kadınlara, şiddetin önüne geçmek için bıkmadan mücadele etme çağrısında bulundu.

CHP?YLE İTTİFAK

Kışanak, son günlerde tartışılan ?ittifak' konusuna da değindi ve BDP olarak Parlamentoya geldikleri günden beri, kendilerini demokratik anamuhalefet partisi olarak gördüklerini belirtti. Türkiye'nin tüm sorunları konusunda politika ürettiklerini, bu sorunların tümünün çözümünde demokrasi kriterini göz önünde bulundurduklarını söyleyen Kışanak, şöyle devam etti:

"BİZ BİR SEÇİM İTTİFAKINDAN DEĞİL, TÜRKİYE'Yİ AYDINLIK GELECEĞE TAŞIYACAK DEMOKRASİ MÜCADELE ORTAKLIĞINDAN BAHSEDİYORUZ"

"Bunun için, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç, aslında Türkiye'de bir demokrasi ittifakını gerektiren bir süreçtir. Biz böyle bir ittifaktan bahsediyoruz. Biz seçim ittifakından, şu ya da o partinin yan yana gelmesinden bahsetmiyoruz. Tüm Türkiye'nin ihtiyacı olan, tüm Türkiye'deki yurttaşlarımızın bütün farklılıklarıyla özgürlük ve eşitlik kriteri içinde yaşayabileceği bir Türkiye'yi yaratma iddiası olan varsa çağrımız onlaradır. Bu tür iddiası olmayanlarla zaten bizim bir işimiz olmaz. Biz bir seçim ittifakından değil, biz Türkiye'yi ileriye, aydınlık bir geleceğe taşıyacak bir demokrasi mücadele ortaklığından bahsediyoruz. Bu konuda partimizi etnik milliyetçilikle suçlayanların dönüp aynaya bakması gerekiyor. Biz BDP olarak bu ülkede etnik milliyetçiliğin yarattığı travmayı ortadan kaldırabilmek için, onların yarattığı tahribatı temizleyebilmek için mücadele ediyoruz. Etnik milliyetçilikten bahsedenler dönüp Dersim katliamına baksınlar. Bu geçmişe sahip olan kimsenin, bizi etnik milliyetçilikle suçlamaya hakkı yok. Etnik milliyetçiliğin daniskasını bu ülkede sizler uyguladınız."

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle, grup toplantı salonundaki dinleyicilerin büyük bölümünü kadınlar oluşturdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title