Haberler

Barış Pınarı Herakatı'na destek

Güncelleme:

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı, Hatay'ın Antakya, Hassa, Kırıkhan ve Dörtyol ilçesinde çeşitli etkinliklerle desteklendi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı, Hatay'ın Antakya, Hassa, Kırıkhan ve Dörtyol ilçesinde çeşitli etkinliklerle desteklendi.

Antakya ilçesine bağlı Ovakent Mahallesi'ndeki Özbek kökenli Türk öğrenciler, Mehmetçiğe destek için mahalle camisinde bir araya geldi.

Uluğbey Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, burada Fetih suresi okuyup Türk askerinin başarısı için dua etti.

Ovakent Mahallesi Muhtarı ve Uluğbey Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Bereket Kurt, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlatmış olduğu Barış Pınarı Herakatı'nı gönülden desteklediklerini söyledi.

Şehit yakınları ve gazilerden destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hassa Temsilciliği üyeleri de harekata destek için bir araya geldi.

Derneğin Hassa Temsilcisi Fatih Demir, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınırlarında yaşananlara kayıtsız kalmasının düşünülemez olduğunu vurguladı.

Bölgenin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması gerektiğini ifade eden Demir, "Temsilcilik olarak, devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu hamlelerini desteklediğimizi duyuyoruz. İhtiyaç duyulması halinde biz gazi ve şehit aileleri olarak, ordumuzla omuz omuza çarpışmaya, kanımızı son damlasına kadar akıtmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz." ifadelerini kullandı.

Üyeler, açıklamanın ardından temsilcilik binası önünde Türk bayraklarıyla harekatta görev yapan askerlere destek sloganları attı.

Kırıkhan Belediye Meclisi'nden destek

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz başkanlığında olağanüstü toplanan Belediye Meclisi Barış Pınarı Harekatı'na maddi ve manevi destek kararı aldı.

Şehitler için saygı duruşu ve dua ile başlayan toplantıda Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz, devletin bölücü terör örgütüne karşı yıllardır büyük mücadele verdiğini hatırlattı.

Harekata maddi ve manevi desteklediklerini belirten Yavuz, "Devletimiz yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınır içi ve dışında devam etmektedir. Terör örgütlerinin faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla terk etmiş binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen harekatı Kırıkhan Belediyesi olarak maddi ve manevi olarak destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Dörtyol'da iş insanı Davut Kerkez de harekata destek amacıyla 7 bin Türk bayrağını ilçedeki esnaf ve vatandaşlara dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Barış Pınarı Harekatı Türkiye Antakya Hassa Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title