Haberler

Barış Pınarı Harekatı'na halkın her kesiminden tam destek!

Güncelleme:

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kanaat önderleri ve halkın her kesiminden destekler sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO), Fırat'ın doğusundaki terör tehdidini bertaraf etmek, bölgede huzur ve barışı sağlamak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kanaat önderleri ve halkın her kesiminden destekler sürüyor. Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, operasyon kapsamında ordumuzun eşsiz bir destan yazdığını söyledi.

"MEHMETÇİĞİN GÖSTERDİĞİ HASSASİYET TAKDİRE ŞAYAN"

Dünyanın hiç bir ordusunun başaramadığı bir operasyona imza atıldığını belirten Ziya Sözen, Mehmetçiğin gösterdiği hassasiyetin taktire şayan olduğunu söyledi. Sözen, "Ordumuz Suriye'nin kuzeyinde bir taraftan bütün dünyanın desteklediği terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verirken, diğer taraftan dünya kamuoyunun bütün olumsuz propagandaları ve yalan yanlış algı operasyonlarına rağmen bir sivilin dahi burnunun kanamaması için olağanüstü çaba gayret ve titizlik gösteriyor. Dünyanın hiç bir ordusunda çok bilinmeyen bir denklem içerisinde meskun mahal operasyonları yürüttüğü halde sivillere zarar gelmemesi için bu kadar bir çaba gösterilmezdi. Şimdiye kadar da ordumuz dışında hiç bir ülkenin ordusu bu hassasiyeti göstermemiştir. Üstelik karşımızdaki teröristler her türlü hainliği alçaklığı ve kalleşliği gösteriyorlar. Sivil ve savunmasız insanları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, tahrik ve provokasyonlara rağmen ordumuz tahriklere kapılmıyor, bu yönüyle bütün dünyaya adeta bir insanlık dersi veriyor. Sivillere zarar gelmemesi için ölçülüp biçiliyor, sabır gösteriliyor, gerektiğinde bazen gerçek hedeflere varılmaktan dahi vazgeçiliyor." dedi.

"BATI KAMUOYUNUN ORDUMUZU ELEŞTİRMESİ İKİ YÜZLÜLÜKTÜR"

Ordumuzun daha önce çukur ve hendek operasyonlarında, terör örgütü DAEŞ ve YPG/PKK'ya yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'nda da aynı hassasiyeti fazlasıyla gösterdiğini belirten Ziya Sözen, "Bu operasyonlarda bir sivilin burnunun kanamaması için elinden gelen gayreti göstermişti. Çünkü ordumuzun hedefi batı kamuoyunun dediği gibi oradaki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz değil, ordumuzun oradaki hedefi teröristlerdir. Bu hassasiyeti göstermek için vicdanlı, merhametli ve insaflı olmak lazım. Ordumuz bu anlamda adeta şefkat ve merhamet abidesi konumunda. Ordumuzu tanıyan bölge halkı bu bağlamda ordumuza fazlasıyla güveniyor ve ordumuz gittiği her yerde alkışlar ve sevgi gösterisi ile karşılanıyor. Ordumuzun bu insancıl tavrını görmezden gelip karalama kampanyası yürütenler ordumuzun bu tavrı karşısında utanç duymalıdırlar. Teröristler sıkıştıkları yerlerde sivilleri hedef alarak sivil ve savunmasız insanları katlederken, batı kamuoyunun bu vahşeti görmezden gelip ordumuzu eleştirmeleri, yalan yanlış algılar oluşturmaları iki yüzlülüktür, küstahlıktır, alçaklıktır" ifadelerini kullandı.

"ORDUMUZ BÜTÜN DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL ETMEKTEDİR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde yaptığı operasyonda bütün dünyaya örnek teşkil ettiğini belirten Ziya Sözen, "Batı kamuoyu ne derse desin bu haklı mücadelesinde başta bölge halkının duaları ve milletimizin destekleri ordumuzla beraberdir. Ordumuzun bu insancıl tavrı bütün dünyaya örnek teşkil etmektedir. Bu insancıl tavırlarından ve bizlere yaşattıkları haklı gururdan dolayı başta milli savunma bakanımız, genelkurmay başkanımız, kuvvet komutanlarımıza, bölgede operasyonu sevk ve idare eden isimsiz komutanlarımıza, canları kanları pahasına mücadele veren Mehmetçiğimize milletimiz adına teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah ordumuzu her türlü kazadan beladan korusun. Ayaklarına taş değdirmesin. Bu haklı mücadelemiz esnasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Barış Pınarı Harekatı Suriye TSK Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title