Haberler

Barış Pınarı Harekatı'nın yansımaları

Hindistan, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili endişe duyduğu açıklamasında bulundu.

Hindistan, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili endişe duyduğu açıklamasında bulundu.

Ülke basınında yer alan habere göre, Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, harekatla ilgili endişe duyulduğu belirtildi.

Harekatın bölgedeki istikrarı zayıflatabileceği öne sürülen açıklamada, Hindistan'ın meselelerin diyalogla çözümünden yana olduğu ifade edildi.

Öte yandan, France Inter radyosunda Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulunan Fransa Avrupa Birliği (AB) Bakanı Amelie de Montchalin, harekatı başlatması nedeniyle AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulama iddiasının masada olduğunu ve gelecek hafta yapılacak AB Zirvesi'nde bu meseleyi ele alacaklarını söyledi.

Suriye'de önceliklerinin terörle mücadele olduğunu ve çözümün askeri olmadığını savunan de Montchalin, AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulama iddiasına ilişkin, "Elbetteki masada. Gelecek hafta yapılacak AB Zirvesi'nde bu konuyu görüşeceğiz." dedi.

De Montcahlin, harekata ilişkin sadece sözlü tepki vermeyeceklerini ve somut adım atacaklarını belirtti.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı, 9 Ekim'de 16.00'da başlatıldı.

Suriye Milli Ordusu (SMO) mensuplarının da desteğiyle sürdürülen harekatta, Suriye'nin kuzeyinde 11 köy kurtarıldı.

Operasyon, havadan ve karadan sürerken, SMO da terörden arındırılan köylerde güvenlik tedbirleri almaya devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Barış Pınarı Harekatı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title