Haberler

Barış Pınarı Harekatı'na destek

Burdur ve Isparta'da, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında (BUTSO) yapılan basın açıklamasına, 21 oda, borsa, sendika ve sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı.

Katılımcılar adına ortak açıklamayı okuyan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, harekatın amacının ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak ve terör koridorunu ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, "Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Barış Pınarı Harekatı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekat meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur." şeklinde konuştu.

Türkiye ve Türkiye ekonomisine yöneltilen tehditlere Türk milleti, iş dünyası ve sivil toplum olarak birlik içinde en güzel cevabı verdiklerine işaret eden Yusuf Keyik, "Cenabıhak Mehmetçik'imizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın, yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Basın açıklamasında, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye İşveren Sendikaları, Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Burdur Ziraat Odası, KÖY-KOOP, Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi, Burdur Gazeteciler Cemiyeti, KAMU-SEN, Memur-Sen, Hak-İş Öz-Güven-Sen Temsilcisi, Hizmet-İş, Şeker-İş, Türk Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Enerji Bir-Sen, Yol-İş 2 Nolu Şube, Burdur Emekliler Meclisi Derneği ve Burdur İnternet Gazetecileri başkanları ile temsilcileri yer aldı.

Isparta

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (ITSO) açıklamayı ise ITSO Başkanı Mustafa Tutar yaptı.

Barış Pınarı Harekatı sayesinde, bölgenin PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleneceğini ve Suriye halkının teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılacağına dikkati çeken Tutar, "Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Bu harekat, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur." diye konuştu.

Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine de dikkati çeken Tutar, provokasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Tutar, "Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, aynı kültürün, aynı inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Türkiye'nin iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız." şeklinde konuştu.

Açıklamaya Isparta'daki Türkiye Barolar Birliği, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türk işçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Emekliler Derneği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN), Ziraat Odaları Birliği (TZOB) oda başkanları ile sendika ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Barış Pınarı Harekatı Türkiye Burdur Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title