Haberler

Barış Özbek ve Serkan Çalık'ın Basın Toplantısı

Galatasaray'ın Yeni Transferleri Gurbetçi Futbolcular Barış Özbek ve Serkan Çalık, Sarı-kırmızılı Takımın Kamp Yaptığı Otelde Bir Basın Toplantısı Düzenleyerek, Basının Sorularını Cevapladı.

Galatasaray'ın yeni transferleri gurbetçi futbolcular Barış Özbek ve Serkan Çalık, Sarı-kırmızılı takımın kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Genç futbolcu Barış Özbek, Türk Milli Takımı'ndan teklif gelmemesi halinde Almanya Milli Takımı'nın formasını giyebileceğini söyleyerek, "Bana şu ana kadar Türkiye Milli Takımı'ndan bir teklif gelmedi. Almanya Ümit Milli Takımı'nda 5 kez forma giydim ve iyi maçlar çıkardım. Hocam da futbolumdan memnun. Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw de beni bir maçımda izlemiş ve çok beğenmiş. Eğer Türk Milli Takımı'ndan çağrı gelmezse Almanya Milli Takımı'nda oynayabilirim" diye konuştu.

Forvet oyuncusu Serkan Çalık da, daha yeni Türkiye'de oynamaya başladıklarını, bu nedenle de Türkiye Milli Takımı'ndan kendisine henüz bir teklif gelmediğini, fakat geldiği takdirde seve seve Türk Milli Takımı'nı seçeceğini söyledi. Boyunun kısa olmasının zaman zaman dezavantaj olduğunu belirten Serkan Çalık, "Ancak yerden oynadığımız zaman daha çok etkili oluyorum. Bazen çok uzun boylu defans oyuncularına karşı hava toplarında mecburen zayıf kalıyorum" ifadelerini kullandı.

Genç futbolcular, her gurbetçi futubolcunun hedefinin bir gün Galatasaray gibi büyük bir takımda forma giymek olduğunu belirterek, "Bizim için burada oynamak bir hayaldi. Şimdi çok mutluyuz. Her şey bizim için iyi gidiyor. İnşallah lig başladığında da forma giyeriz ve başarımızı sürdürürüz" diye konuştu.

Galatasaray'ı tercih etmelerinde tek faktörün teknik direktör Karl Heinz Feldkamp olmadığını dile getiren genç futbolcular, "Galatasaray'ı tercih etmemizde elbette ki Feldkamp hocamızın büyük rolü oldu. Ancak bunun dışında başka faktörler de vardı. Bütün bunları gözönüne alıp, başarılı olabileceğimizi düşündüğümüz için Galatasaray'ı tercih ettik" ifadelerini kullandı.

Almanya'da iyi bir altyapı eğitimi aldıklarını kaydeden her iki futbolcu, "Almanya'da altyapı çalışmaları çok önemlidir. Fizik gücü, teknik beceri ve oyun anlayışı her oyuncuda mutlaka bulunması gereken şartlardı. Bunların dışında biz her antrenmandan sonra özel çalışmalar yapıyorduk. Şu anda iki ayağımızı da iyi kullanıyorsak bu çalışmaların sonucudur" dedi.

Lincoln'ü bütün dünyanın tanıdığını belirten Barış Özbek, Fenerbahçeli Alex ve Lincoln'ün karşılaştırılması istendiğinde ise her ikisinin de iyi futbolcu olduğunu söyledi.

(İY-İY-SN-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title