Haberler

Barış İçin Öcalan'ı İşaret Etti

Güncelleme:

BDP'li Sabahat Tuncel, daha fazla can yanmadan barış için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Emek, Barış, Demokrasi Bloğu İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Türkler ile Kürtlerin karşı karşıya getirilmek istendiğini iddia edip, daha fazla can yanmadan barış için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Çözüm için teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı işaret eden Tuncel, "Barış için bir gün bile beklenmeden harekete geçilmeli. Sayın Abdullah Öcalan ile mezakereler başlamalıdır. Bundan başka çözüm yolu yok" dedi.

Denizli'deki Avşar Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Kongre Girişimi Halk Toplantısı'na sivil toplum örgütleri ve bazı partilerinin temsilcileri ile Emek, Barış, Demokrasi Bloğu İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel katıldı. İzmir ve Aydın'daki toplantılardan sonra Denizli'ye gelen Sabahat Tuncel'in gündeminde terör olayları vardı. Tuncel, Türkler ile Kürtlerin karşı karşıya getirilmek istendiğini iddia edip, daha fazla can yanmadan barış için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Öcalan'ı işaret eden Tuncel, şöyle konuştu:

"Barışçı çözüm mümkün. Kesilen diyaloğa devam edilmesi gerekiyor. Bunun için de sayın Abdullah Öcalan ile müzakerelerin başlaması gerekiyor. Bundan başka çözüm yolu yok. Bununla birlikte Kürt sorununa neden olan asimilasyon ve inkar politikasından vazgeçilmesi gerekiyor. Yeni anayasa bunun için fırsat. Bu bir süreçtir. 30 yıllık savaşı bitiremeyebilirsiniz ama her savaşın barışı vardır. Daha çok can yanmadan, anne ağlamadan barış mücadelesini yükseltmeliyiz. Çatışma çatışmayı, savaş savaşı doğurur. Barışçı çözüme herkes katkı vermeli. Herkes BDP'yi eleştiriyor. BDP meclise girmedi diye suçlanıyoruz. Meclise girsek savaş olmayacak mı? Sorunu çözecek olan BDP değil, asıl muatap AKP'dir. Asıl çağrılar AKP'ye yapılmalıdır. AKP'nin operasyonlardan biran önce vazgeçmesi gerekiyor. Her gün belediye başkanımız tutuklanıyor. Fatih Altaylı'nın eline tutuklanacakların listesi verilmiş. Listede bin 400 kişinin ismi var. Barış gelecekse, Kürt sorunu çözülecekse hepimizi tutuklayın, bundan gocunmayın. Türkiye haklarının barış iradesi daha güçlü olmalı. Kaldı ki, asker, polis gerilla aileleri savaşın bitmesini istiyor. Artık barış olsun istiyorlar. Herkesin üzerine alması gereken sorumluluk budur, yani barıştan yana tavır almaktır." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title