Haberler

Barış' İçin Manş Denizi'ni Yüzerek Geçecekler

BURSA'nın Mudanya İlçe Belediyesi'nin sponsorluğunda milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı, Oğuz Çam ile Dursun Saru, Manş Denizi'nden İngiltere'den Fransa'ya yüzerek geçip dönecek.

BURSA'nın Mudanya İlçe Belediyesi'nin sponsorluğunda milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı, Oğuz Çam ile Dursun Saru, Manş Denizi'nden İngiltere'den Fransa'ya yüzerek geçip dönecek.

Mudanya Belediyesi ilginç bir projeye imza atıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in dün Taş Mektep Restorasyonu töreninde açıkladığı proje ile milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı, Oğuz Çam ile Dursun Saru, İngiltere'den yüzerek Fransa kıyılarına varıp, tekrar İngiltere'ye dönüş yapacak. 28 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında bir günde  yapılacak etkinliği 24 -36 saat gibi bir sürede tamamlamayı hedefleyen yüzücüler, İngiltere'den Fransa'ya yüzüp, tekrar yüzerek geri dönen ilk Türk yüzücü olmayı da hedefliyor.

BARIŞ MESAJI VERECEKLER

Gerçekleşecek etkinliğin projesini  duyduğu anda çok heyecanlandığını ve gurur duyduğunu belirten Mudanya'nın CHP'li  Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, etkinliğe destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını da söyledi. Yüzme etkinliğiyle tüm dünyaya barış mesajları vereceklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, "Bu etkinlik bir yarış değildir. Barış ve kardeşliği ne kadar önemsediğimizi ve sahip çıktığımızı göstermek adına kulaç atacağız" dedi.

'24 SAATTE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ'

Yüzücü Ayşin Oya Bekbay, "Sırayla denize girip çift yönlü olarak etkinliği gerçekleştireceğiz. 24 saatte bu işi tamamlamak istiyoruz. Barış için, Mudanya için, ülkemiz için bu etkinliği yapıyoruz" dedi.

Mudanya Belediyesi 30 Ağustos 2015 tarihinde Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve deniz üzerinde 460 kişinin bir araya gelerek oluşturduğu 'Barış Sembolü', Guinness Rekorlar Kitabı'nda 'Dünyanın en büyük barış sembolü' olarak yer almıştı.

Yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy ve İdil Özkol, 2016 yılında 'Barışa Kulaç' etkinliği ile Eşkel sahilinden Mudanya'ya kadar 20 km'lik yüzme etkinliği gerçekleştirmişlerdi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manş Denizi Mudanya Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title