Haberler

Barış, "Aydın'ın Verimli Arazileri Yok Ediliyor"

Aydın’ın büyükşehir kapsamsına alınmasıyla verimli arazileri imara açılmasının hızlı bir ivme kazandığını belirten Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, Toprak Koruma Kurulunun bu gidişata karşı aciz durumda kaldığını savunu.Barış, yaptığı açıklamada, “Aydın il genelinde verimli araziler âdete arsa niteliğine getirilmiş durumdadır.

Aydın'ın büyükşehir kapsamsına alınmasıyla verimli arazileri imara açılmasının hızlı bir ivme kazandığını belirten Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, Toprak Koruma Kurulunun bu gidişata karşı aciz durumda kaldığını savunu.

Barış, yaptığı açıklamada, "Aydın il genelinde verimli araziler adete arsa niteliğine getirilmiş durumdadır. Aydın durmadan dışarıdan göç alıyor. İl büyükşehir kapsamına alınınca kentleştik ve köyden kente de göçler hızlandı. Köyler mahalleye dönüşünce kent kavramı oluştu. Dolayıyla yapılaşmaya gidilmek suretiyle adeta verimli araziler talan ediliyor" dedi

Aydın da Zeytin kanunun yürürlükte olmasına rağmen uyulmadığını savunan Barış, "İl genelinde zeytin kanununu dinleyen yok ve ne yazık ki uygulanmıyor. Toprak Koruma Kurulu çalışmıyor. Bu kurulun adı var kredisi ve işlevi ortada yok. Maalesef verimli arazileri koruyamıyoruz. Toprak Koruma Kurulunun görevi tarıma elverişli toprakları korumaktır. Sadece bu Aydın ilimizde değil ülke genelinde verimli araziler korunamıyor. Toprak Koruma Kurulların bir fonksiyonu kalmadı. Kurul her ay toplanıyor. Ancak Aydın il genelinde verimli arazilerin yapılaşma sonucu ne hale geldiği göz önündedir. Sahillerde zeytin alanları turizm tesisleri ve yazlık konutlarla talan edilirken, menderes havzasında ki tarıma elverişli verimli arazileriyle şehir yerleşim sahalarının genişletilerek imara açmaları ve sanayi merkezleri oluşturularak yok edilmeye terk edilmiş durumdadır. Aydın yönetiminde de yer alan sorumlular bu önemli konuda duyarlı olmalarını, verimli arazilerin yapılaşma karşısında korunması amacıyla bu gidişata ve talancılığa dur demelidir. Büyükşehir kapsamına alınan Aydın'ın verimli arazileri talan edildiği gibi yok ediliyor" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Mahmut Nedim Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title