Haberler

Barış Akarsu'nun Öldüğü Kavşakta Otogar Eylemi

Güncelleme:

Bodrum'da, 2007 yılında genç Şarkıcı Barış Akarsu'nun yaşamını yitirdiği Torba Kavşağı yakınına Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan otogar tepki topladı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 2007 yılında genç şarkıcı Barış Akarsu'nun yaşamını yitirdiği Torba Kavşağı yakınına Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan otogar tepki topladı.

Aralarında Torba Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Sencer Kaygusuzer, Torba Mahalle Muhtarı Suat Kaya ve Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği Başkanı Sema Höçek'in de bulunduğu bir grup, bugün öğle vaktiTorba Kavşağı'nda bir araya geldi.

Ellerinde 'Şehir Büyük Düşünce Küçük Otogar Felaket', 'Torba Halkı Kavşaktaki Otogara Karşı', 'Kavşaklarda Otogar Öldürür', 'Acele Etme Otogar Kavşakta Olmaz' ve 'Torba Kavşağı'nda Otogar'a Hayır' yazılı pankartlar taşıyan grup adına Sencer Kaygusuzer, basın açıklaması yaptı.

'TURİZM BÖLGESİ TORBA MAHALLESİ'NİN KABUSU OLACAK'

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne kavşağa yapılacak otogarın yaratacağı sorunların nedenlerini ve yapımına karşı toplanan bin imzalı dilekçe verdiklerini belirten Kaygusuzer şunları söyledi:

"Geçmişten hiç mi ders alınmaz? Kavşağın tam yanına otogar yapılması nerede görülmüş bir şey. Ölümlü kazaların yaşanmaması ve hiçbir alt yapısının olmamasının yanı sıra sadece rant peşinde koşan belediyeyi yarın yapılacak toplantıda alacakları karar öncesi son kez uyarmak istiyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi otogar için 15 milyon lira ayırdığını açıkladı. ve yarın sabah alelacele yapılacak mecliste bu kararı oylayıp son kararlarını vermeden önce, büyük bir hataya imza atmalarını önlemek için bugün eylem yapıyoruz. Bodrum'da Kızılağaç ve Hayvan barınağı tarafında yüzer dönümlük iki adet otogar yeri varken, daha önce Bodrum Belediyesi tarafından da planlara işlenmiş iken; sadece rant uğruna, elektrik, su, kanalizasyon gibi hiçbir alt yapısı olmayan, üstelik köprülü kavşağın tam dibine yapılacak otogar, 20 bin yatak kapasiteli turizm bölgesi Torba Mahallesi'nin kabusu olacak."

'ŞU ANDA TRAFİK YÜKÜNÜ ZATEN KALDIRAMIYOR'

Telafisi mümkün olmayacak sorunların ortaya çıkacağını savunan Kaygusuzer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dakikada iki otobüsün giriş çıkış yapacağı otogar, kavşağa mı yapılır. Torba Kavşağı yaz aylarında şu anda trafik yükünü zaten kaldıramaz hale gelmiştir. Ayrıca otogar bölgedeki yapılaşma nedeniyle iki yıl gibi kısa sürede yine şehir içinde kalacağı için, şu andaki şehir içindeki otogarı şehir dışına çıkarma amacına da ulaşılamayacaktır. Hizmetin bir an önce yerine getirilmesi ve rant telaşı büyük bir yanlışı birlikte getirecektir. Bu nedenle ileride hukuka da yansıtmayı düşündüğümüz kavşağa, otogar projesinin yerinin bir an önce iptal edilmesini diliyoruz."

Grup basın açıklamasın ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barış Akarsu Suat Kaya Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

adam@mynet.com:

maksat eylem olsun:)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title