Haberler

Bardakoğlu: "Her Türlü Terör En Büyük Günahtır"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Süleymaniye Camii'nde Verdiği Bayram Vaazında, "Her Türlü Terör, En Büyük Günahlardan Biridir. Müslümanların Görevi Şiddete Alet Olmamak, Kavga Olan Yerlerde İnsanları Barıştırmaktır" Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Süleymaniye Camii’nde verdiği bayram vaazında tüm dünyada etkisini gösteren terör olaylarına değinerek, “Her türlü terör, en büyük günahlardan biridir. Müslümanların görevi şiddete alet olmamak, kavga olan yerlerde insanları barıştırmaktır” dedi.

Tüm İslam alemi ve Türk halkının Ramazan Bayramını kutlayan Bardakoğlu, “Bayramlar eğer gönlümüzdeki sevgiyi, cebimizdeki mal varlığını başkalarıyla paylaşabiliyorsak güzel” diye konuştu.

Bardakoğlu, "Hiçbir şekilde Allah'ın verdiği cana kıymayın" ayetiyle canın kutsallığına işaret edildiğini belirterek, "Terörün ve şiddetin hiç bir dini gerekçesi olamaz" dedi.

Her türlü terörün dinen en büyük günahlardan biri olduğunun altını çizen Bardakoğlu, “Müslümanların görevi, şiddete alet olmamak, kavga olan yerde insanları barıştırmaktır” dedi. İslam dininde bilginin açık ve kolay ulaşılır olduğuna dikkat çeken Bardakoğlu, din hakkında bir şey bilmeden hareket etmenin doğru olmadığını vurguladı.

Bardakoğlu, Ramazan ayındaki kardeşliğin ve birliğin tüm aylarda devam ettirilmesi gerektiğini ifade ederek, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşama temennisinde bulundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title