Haberler

Baran Tursun Davası

Polisin Dur İhtarına Uymadığı Gerekçesiyle Açılan Ateş Sonucu Hayatını Kaybeden Baran Tursun'un Davasında Tursun Ailesinin Avukatları Tutuksuz Yargılanan Sanık Polisin Tekrar Tutuklanmasını Talep Etti. Mahkeme Tekrar Tutuklanma Talebini Reddetti.

Polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Baran Tursun'un davasında Tursun ailesinin avukatları tutuksuz yargılanan sanık polisin tekrar tutuklanmasını talep etti. Mahkeme tekrar tutuklanma talebini reddetti.

Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Tursun Ailesi'nin avukatları tutuksuz yargılanan sanık polis O.E.A'ın tekrar tutuklanmasını talep etti. Avukatlardan Bahattin Özdemir olaya adı karışan polislerle ilgili de delilleri karartmak ve sahte rapor düzenlemek suçlarından kamu davası açıldığını belirterek, bu dava dosyasının Baran Tursun dosyası ile birleştirilmesini talep ettiklerini söyledi. Mahkeme heyeti sanık polisin tekrar tutuklanmasını gerektirecek başka delil bulunmadığını belirterek, tutuklama talebini reddetti. Heyet ayrıca Baran Tursun davasının karar aşamasına geldiğini belirterek, 25 Temmuz 2008 tarihinde ilk duruşması gerçekleşecek olan ve diğer polislere karşı açılan kamu davası dosyasının Baran Tursun dosyasıyla birleştirilmesi talebini de reddetti. Duruşmanın tamamlanmasının ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Tursun Ailesi Avukatları'ndan Bahattin Özdemir, olay yeri inceleme raporlarının sahte olduğuna dair şüphe duyan savcıların bulunduğunu belirterek, "Biz tutuklamadan yana değiliz. Biz insanların özgürlüğünden yanayız ancak mahkemenin sanık polisin tekrar tutuklanması talebini reddetmesi hukuka aykırıdır. Bu ülkede tutuklanacak tek bir kişi varsa o da bu polistir. Bu polis halen kamu görevi yapmaktadır. Tutuklanma talebinde ciddiyiz ve karara hemen yarın diğer ağır ceza mahkemesinde itiraz edeceğiz" diye konuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan sanık avukatlarından Tolga Yurdakul ise davada adı geçen 28 polis memurunun Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla aklandığını belirterek, "Mehmet Tursun'un polislere iftira attığı ortaya çıkmıştır. Kendisi İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında da asılsız iddialarda bulunmuştur. Bu nedenle İl Emniyet Müdürü adına Mehmet Tursun hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca Mehmet Tursun'un hakaret, tehdit, yargılamayı etkileme suçundan sanık olarak yargılandığı Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nden müşahede altına alınmasını talep edeceğiz" diye konuştu.

Baran Tursun davasının bir dahaki duruşması 10 Eylül 2008 tarihine ertelendi.

(YB-Mİ-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title