Haberler

Baran Tursun Davası

Mahkeme, Baran Tursun'un Ailesi Hakkında Açılan Davayı Durdurdu.

Mahkeme, Baran Tursun'un ailesi hakkında açılan davayı durdurdu.

İzmir'in Bayraklı semtinde, polisin dur ihtarına uymadığı için açılan ateş sonucu Baran Tursun'un hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Tursun'un ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memurunun yargılanması sırasında ise ölen gencin ailesi ile aileye destek veren 6 sanık hakkında açıklamalarından dolayı dava açılmıştı. Davanın ilk duruşmasında yargılama durduruldu. Yasadaki değişiklik nedeniyle durdurulan dava dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

OLAY Olay, İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde 25 Kasım 2007'de meydana geldi. Polis ekibinin dur ihtarına uymadığı için kovaladıkları Baran Tursun yönetimindeki 35 AL 9207 plakalı lüks cip, ağaçlara ve elektrik direğine çarparak durmuş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve başında kurşun yarası tespit edilen Baran Tursun da yaşam destek ünitesine bağlı tutulduktan bir süre sonra hayatını kaybetmişti.

Kovalamaca sırasında uyarı ateşi açtığı iddiasıyla tutuklanan polis memuru O.E.A., ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Baba Mehmet Tursun ise dava görülürken duruşma salonundan ayrılarak Karşıyaka Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına açıklamalar yaparak kalem kırmış ve "Adalete güvenmiyoruz'' diye açıklama yapmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Erol Bingöl de bu açıklamaları nedeniyle Mehmet Tursun ile 8 sanık hakkında TCK 301 ve 277. maddelerden dava açmıştı.

İzmir 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan baba Mehmet Tursun, anne Berrin Tursun, kız kardeşi Şelale Tursun ile aralarında İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi üyelerinin bulunduğu 6 sanık katıldı. Duruşmada Tursun ailesini 19 avukat savundu.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Görüşük, duruşmada söz alarak, soruşturma sürerken TCK'nın 301. maddesinde değişikliğe gidildiğini, bu suçtan açılan davaların Adalet Bakanlığı'nın iznine bağlı olduğunu, dolayısıyla dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılmasına karar verilmesi görüşünde olduğunu belirtti. Tursun ailesi avukatları ise davanın parçalanmadan Adalet Bakanlığı'na gönderilmesini, izin çıkıncaya kadar davanın bekletilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Muammer Karataş, yasada 8 Mayıs'ta yapılan değişikliği dikkate alarak, dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine ve yargılamanın durdurulmasına karar verdi.

(YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title