Haberler

Barak:ahmedinejad ile Musevi Arasındaki Fark Çok Az

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İran'da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile reformcu rakibi Mir Hüseyin Musevi arasında "pek az bir fark" gördüğünü söyledi.

İran'da seçimden sonra yaşananları ordu radyosuna değerlendiren Barak, gelişmeler hakkında, "şüphesiz ilgi çekici bir süreç" ifadesini kullanarak, bu sürecin nihai sonucu hakkında bir bahse girmeyeceğini belirtti.

Musavi'ye aldanılmaması gerektiğini, İran'ın Ayetullahlar tarafından yönetildiğini kaydeden Barak, "Ne olursa olsun, bu bir Ayetullah rejimidir. Musevi'ye aldanmayın. Bu insanlar dinci radikallerdir. Sokaklarda gördüklerimiz ise genç İranlıların gerçek enerjisini yansıtmaktadır. Ama onlar zorla bastırılacaklardır" görüşünü savundu.

Savunma Bakanı Barak, "geçmiş yılların da ortaya koyduğu gibi, bu tür olayların bastırılacağı" öngörüsünde bulundu.

İsrail'in istihbarat örgütü Mossad'ın Başkanı Meir Dagan, parlamentonun Dışişleri ve Savunma Komisyonunda yaptığı konuşmada, İran'daki sokak gösterilerinin birkaç gün içinde durulacağı tahmininde bulunmuştu.

Dagan, İran'daki bu durumun bir değişikliğin ortaya çıkmasına neden olmayacağını ifade ederken, "Biz ve dünya ülkeleri Ahmedinejad'ı tanıyoruz. Eğer reformist aday Musevi kazansaydı, İsrail daha ciddi bir sorun sahibi olacaktı. Çünkü, Musevi uluslararası arenada ılımlı bir unsur olarak algılanıyor. Oysa, İran tehdidinin dünyaya anlatılmasına gerek var. Musevi'nin Başbakanlığı döneminde İran'ın nükleer programını başlatan kişi olduğunun hatırlanması çok önemlidir" diye konuşmuştu.

Mossad Başkanı, İran'ın ilk nükleer bombasının 2014 yılında hazır olacağı tahmininde de bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title