Haberler

Baraj ve İsale Hattı Çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çokal Barajı İçmesuyu 3'üncü Kısım İsale Hattı'nda son aşamaya gelindi, Karaman Ermenek Kazancı Barajı'nın ise yüzde 80'i tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi ve civar köylerin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla tesis edilen Çokal Barajı İçmesuyu 3'üncü Kısım (Gelibolu) İsale Hattı İşi'nin yüzde 97'si tamamlandı. Yılda 5,9 milyon metreküp içme suyu temin edecek isale hattında tamamlama çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca Çokal Barajı İçmesuyu 5. Kısım (Evreşe ve Gelibolu Bölgesi Yan Kolları) İsale Hattı kapsamında da barajdan alınacak su ile Evreşe ve Gelibolu bölgesinde yer alan uç köylerinin 2045 yılı için öngörülen yıllık 900 bin metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gelibolu Tarihi Yarımadası üzerinde bulunan Gelibolu ilçe merkezinin nüfusunun yaz aylarında turizme bağlı olarak arttığını ifade etti.

Eroğlu, "İlçe ekonomisinde tarım, hayvancılık, balıkçılık ve turizm önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda nüfusun yüzde 30'u geçimini tarımdan sağlıyor. En kısa zamanda hizmete alacağımız proje ile su sıkıntısı çeken tarihi yarımadaya içme-kullanma ve sanayi suyu temin ederek, sektör faaliyetlerine katkı sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Mi·lli· ekonomi·ye 1 mi·lyon 650 bi·n lira katkı

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Karaman'da inşa edilen Kazancı Barajı'nın, Ermenek ilçesi Kazancı kasabasının yaklaşık 700 metre kuzeydoğusunda Aybahan Deresi üzerindeki yapım çalışmaları da sürüyor.

Membran kaplı zayiat dolgu tipinde temelden 39 metre yüksekliğinde tesis edilen baraj, 387 bin 250 metreküp rezervuar depolama hacmine sahip bulunuyor.

İnşaatının yüzde 80'i tamamlanan baraj, hizmete açıldığında milli ekonomiye 1 milyon 650 bin TL katkı sağlayacak.

Yıl sonunda tamamlaması planlanan tesis hizmete alındığında yörede 730 dekar zirai alan sulanacak, 70 kişiye de istihdam imkanı sağlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Gelibolu Ermenek Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title