Haberler

Baraj suları çekildi tarihi Çağlayan Köprüsü gün yüzüne çıktı

Güncelleme:

- Baraj suları çekildi tarihi Çağlayan Köprüsü gün yüzüne çıktı Kırklareli'ne şebeke suyunu sağlayan barajın su seviyesinin düşmesinin ardından tarihi Çağlayan Köprüsü gün yüzüne çıktı.

- Baraj suları çekildi tarihi Çağlayan Köprüsü gün yüzüne çıktı

KIRKLARELİ - Kırklareli'ne şebeke suyunu sağlayan barajın su seviyesinin düşmesinin ardından tarihi Çağlayan Köprüsü gün yüzüne çıktı.

Balkan köylerine ulaşımı sağlayan ve köylülerin değirmene gitmek için kullandığı tarihi Çağlayan Köprüsü 1996 tarihinde DSİ tarafından Kırklareli Barajının yapılmasıyla sular altında kaldı. Son 2 yılda yaşanan kuraklık sebebiyle su yüzüne çıkan tarihi Çağlayan Köprüsü köylülerin yolunu kısaltmaya başladı.

Eski tarihlerde bir değirmen de olarak bilinen 90 yılların Çağlayanı günü yüzüne çıkması ile birlikte büyük ilgi odağı oldu. Ortaya çıkan Çağlayan Köprüsünü görmeye gelen vatandaşlar, geçmişte bu köprü sayesinde Kırklareli'ne ulaşım sağladıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Çağlayan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title