Haberler

Banvit ve Çydd'den 'Kızlar Banvit'le Okula' Kampanyası

Banvit'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile başlattığı 'Kızlar Banvit'le Okula' projesi ile ilk kez maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan ilköğretim 1. kademedeki kız öğrencilere destek verilecek.

Banvit, ÇYDD işbirliği ile başlattığı 'Kızlar Banvit'le Okula' projesini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Banvit'in Bandırma Merkezi Kampüsü'nde düzenlenen tanıtıma Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Banvit Proje Koordinatörü Güvem Pınar Türe, ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Necmiye Ünver'le birlikte proje dahilinde eğitimlerine destek verilen kız öğrenciler katıldı. Eylül 2007 itibariyle hayata geçen projeyle, ilköğretim 1. kademede okumaya başlayacak veya okuyan, ancak maddi

imkansızlıklar nedeniyle okuldan alınan 50 kız çocuğu yeniden okullu olduğu belirtildi. Burs alan çocuklar Bandırma'nın göç alan bölgelerinden ve çevre köylerinden seçilirken, Banvit çocukların aylık eğitim bursunun yanısıra kıyafet ve kırtasiye masraflarını da karşılıyor.

Toplantıda konuşan ÇYDD Bandırma Şubesi Başkanı Necmiye Ünver, ÇYDD'ni eğitim ve sosyal alanda bir çok faaliyet olduğunu ancak bu projenin dernekleri tarafından ilköğretim 1.kademe öğrencilerin desteklendiği ilk proje olduğunu söyledi. ÇYDD Başkanı Ünver, "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak sorunların değil çözümün parçası olmayı amaç ediniyoruz ve ülkemizdeki sorunların çözümü için yapabilecek bir çok şey olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ülke sorunlarımız içinde

eğitim sorunun çözümüne projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Bu yıl ÇYDD Genel Merkez ve 95 şube içinde bir ilke imza atarak Banvit ile yeni bir projeye başlıyoruz. 'Kızlar Banvit'le Okula' projesi ile ilköğretim 6. sınıfa kadar olan 1. kademe ve özellikle yeni okula başlayacak kız öğrencilerin okutulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu projelerle çocuklarımızın satranç, drama, resim çalışmaları, kitap okuma alışkanlığını kazandırma gibi birçok konularda da destek almalarını

sağlıyoruz. Sadece burs üzerine değil, daha birçok alanda sanata destek olma, konserler, konferanslar, sergiler düzenleme, kültür gezileri gibi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Güzel ülkemizin geleceği için herkesin yapabileceği güzel şeyler mutlaka vardır" şeklinde konuştu.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan'da projeyi başlatan Banvit ve ÇYDD'ye teşekkür ederek, kampanyaya gönülden destek verdiğini ve herkesin eğitim için birşeyler yapması gerektiğini söyledi. Dünyada okul öncesi eğitim oranı çok yüksekten, Türkiye'de okul çağındaki çocukların okula gitmeleri için çalışılmasının acı bir tablo olduğunu ifade eden Müdür Demirhan, "Bu projeye canı gönülden katılıyorum. Bu konuda yardım eden, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Dünyada 36 aylık ve 72 aylık

çocukların yüzde 85'i eğitim görüyor. Türkiye'de ise okul çağı gelmiş çocukların okula gelmesi için gayret sarfediyoruz. Bu çok acı bir olay. Türkiye'deki okul öncesi eğitim yüzde 14 seviyesinde, Bandırma'da ise yüzde 50 seviyesinde, biz bunu yüzde 80'lere çıkarmayı amaçlıyoruz. Hep birlikte kızların okuması, okula gitmesi konusunda çalışmaya çağırıyorum. Bandırma'da okula gitmeyen bir kız kalmasın istiyoruz" dedi.

Banvit Proje Koordinatörü Güvem Pınar Türe ise, Banvit olarak bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesinin içinde yer aldıklarını ifade ederek,yeni bir sosyal sorumluluk projesini daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu proje ile maddi imkanları yetersiz olan kız çocuklarının ilköğretim eğtimlerini tamamlamalarını amaçladıklarını belirten Türe, "Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) için Banvit tarafından yaptırılmış olan bilgisayar donanımlı araç, Türkiye'yi karış-karış

dolaşarak çocukları bilgisayarla tanıştırdı. Bandırma'da ÇYDD işbirliği ile 'Kadın, Çocuk Destek Programı' adlı proje kapsamında göç almış bölgede yaşayan 40 kadına birinci kademe okur yazarlık eğitimine katkıda bulundu. Çocukları da okul öncesi eğitim aldılar. Toplum Gönüllüleri Vakfı ile Bandırma'da Kayacık İlköğretim Okulu'nun yenilenmesi, bir bilgisayar sınıfının kurulması ve yeni ek dersliklerin kazandırılmasına destek verdik. Çocuklarımız daha iyi eğitim olanakları ile yarınlarına umutla baktılar.

Banvit, bu yıl 'Kızlar Banvit'le Okula' projesi ile gene yerel ve gene kızlara yönelik bir sosyal sorumluluk projesini başlatıyor. Bu proje ile kızlar, sadece kızlar ilkokullu olacaklar. Ayrım mı yapıyoruz? Yapıyoruz. Ama bu pozitif ayrımcılık. Kızlar yurdumuzda okutulmuyorlar. Kardeşlerine bakıyorlar. Ev işlerine yardım ediyorlar. Oysa kadınlarının aydın olduğu ülkeler aydınlanıyorlar. 'Ben bilmem beyim bilir' değil 'Ben de bilirim' diyen kadınların kızları ve oğulları aydınlık Türkiye'yi kuracak. Buna

inandığımız için 'Kızlar Banvit'le Okula' dedik. Bu kızlar Banvit ve ÇYDD ile büyüyecekler. Yarınların Kardelenleri, öbür günlerin öğretmenleri, doktorları ve kendileri gibi okumuş kız ve erkeklerin anneleri olacaklar" ifadelerini kullandı.

Banvit Proje Koordinatörü Güvem Pınar Türe, Banvit'in hedefinin burs havuzunu her sene büyütmek ve kız öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek olabilmek olduğunu da belirterek, ayrıca Banvit tüm çalışanlarına her yıl Eylül ayında eğitim yardımı olarak yarım maaş ikramiye verdiğini de sözlerine ekledi.

(MY-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title