Haberler

Banvit'ten 40. Yıl Şenliği

Türkiye'nin Önde Gelen Gıda Üreticileri Arasında Yer Alan Banvit, Kuruluşunun 40'ıncı Yılını, Bandırma Merkez Kampüsü'nde Düzenlediği Panayır Havasındaki Etkinliklerle Kutladı.

Türkiye'nin önde gelen gıda üreticileri arasında yer alan Banvit, kuruluşunun 40'ıncı yılını, Bandırma Merkez Kampüsü'nde düzenlediği panayır havasındaki etkinliklerle kutladı.

Kuruluş yıldönümünü Bandırma Merkez Kampüsü'nde 21 ve 22 Haziran tarihlerinde düzenlediği panayır havasındaki etkinliklerle kutlayan Banvit, iki gün süresince çalışanları, aileleri, davetli ve misafirlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişiyi ağırladı. Etkinlikte konuşma yapan Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Vural Görener, 1968 yılında iş adamlarından Sıtkı Koçman, Selahattin Göktuğ ve kardeşi Feridun Görener ile birlikte Bandırma Abic Limited Şirketi'nin 400 bin TL sermayeyle kurulduğunu belirterek, el yapımı bir çekiçli kırma makinesi ve karıştırıcı ile faaliyete başlamış olan yem fabrikasının, bugünkü Banvit'in çekirdeğini oluşturduğunu söyledi. Banvit'in bugün Türkiye'nin önde gelen gıda üreticiler arasında yer aldığına dikkat çeken Görener, "Geride bırakılan 40 yılda, sektöründe birçok ilki gerçekleştiren, 2000'in üzerindeki bordrolu çalışanı olan, piliç,hindi, hazır ürün, şarküteri, büyükbaş hayvan yemi ve kırmızı et üretimi, yurtiçi ve yurtdışındaki üretim tesisleri, sunduğu geniş ürün yelpazesi, yaygın satış ve dağıtım ağı ve yatırımları ile Banvit, Türkiye'nin önde gelen gıda üreticileri arasında bulunuyor. 1990'lı yıllarla beraber Türkiye'nin en büyük firmalarının yer aldığı İSO 500 listesinde yer alarak sektörünün lider üreticisi olarak faaliyetlerine davam eden Banvit, hissedarları, çalışanları, tedarikçileri, müşterileri ve tüketicileri ile bir aile kimliği çatısı altında bütünleşmeyi başaran sayılı özel sektör kuruluşlarından biridir. Banvit, tüketicilerine ve Türkiye'nin yeni nesillerine sunduğu sağlıklı, lezzetli ve pratik ürünlere ek olarak sahip olduğu köklü kurumsal kültürü ve sosyal duyarlılığı ile toplum yaşamını etkileyen önemli çalışmalara da imza atıyor. Sağlık, eğitim, çevre, spor ve kültür - sanat alanlarında verdiği destekler ve hayata geçirdiği projeler ile içinde bulunduğu çevrenin sosyal alandaki gelişimi için de artı değerler üreten Banvit, 40. kuruluş yılında geleceğe yine hissedarları, çalışanları, tedarikçileri, müşterileri ve tüketicileri ile birlikte her geçen gün daha da büyüyerek yürümeye devam ediyor" dedi.

Banvit ürünlerinden oluşan menünün sunulduğu iki gün boyunca süren kutlamalarda ayrıca keşkek, kağıt helva, lokma ve dondurma gibi ikramlarda yapıldı. Banvit'in 40. yıl kutlamaları için İzmir'den gelen animasyon ekibinin düzenlediği yarışma ve eğlence dolu gösteriler ayrı bir renk kattı. Oyun parkurlarının katılımcılar tarafından aktif olarak kullanıldığı kutlamalarda 7'den 70'e herkes eğlendi. İstanbul'dan gelen müzik grubunun da konser verdiği 40. yıl etkinlikleri, Pazar günü akşam saatlerinde son buldu.

(MEY) 22.06.2008 18:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title