Haberler

Bankaların, Tüketicilerden "Hesap Kapama Ücreti" İstediği İddiası

TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz: "Tüketici, bankaya gittiğinde hesap kapama adına ekstra ücret isteniyorsa, bunun hangi yasal düzenlemeye dayanılarak istendiğini dekonta yazdırsın"

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların ticari ilişkilerini sonlandırmak isteyen tüketicilerden para talep ettiğini öne sürerek, "Tüketici, bankaya gittiğinde hesap kapama adına ekstra ücret isteniyorsa, bunun hangi yasal düzenlemeye dayanılarak istendiğini dekonta yazdırsın" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bankaların hukuk tanımaz anlayışlarının sürdüğünü iddia ederek, tüketicilerin akla hayale gelmeyecek ücretlerle karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

"Tüketiciden talep edilen ücretlerin hiçbir hizmet karşılığı bulunmamaktadır" diyen Yılmaz, "Önemli olan, bankaların bu hukuksuzluğu neye güvenerek yapmış olduğudur. O nedenle devletin sadece tüketiciyi korumak için yasal düzenlemeyle yetinmemesi, uygulamada da bu sorumluluğun denetimini mutlaka yapması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

"Keyfi ücretlerin önleneceğine inanmak istiyoruz"

Yılmaz, bankaların karının azalması nedeniyle tüketicilerden talep ettikleri ücretlerin hukukla bağdaşmadığını savundu.

Bankaların söz konusu uygulamalardan bir an önce vazgeçmesini ve tüketicilerin hukukuna saygı göstermesiini beklediklerini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Alınan ücret hukuka aykırıysa, tüketicinin mutlaka hak arama yollarına başvurarak iadesi talebinde bulunmasını öneriyorum.  28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan Tüketici Yasası'na göre bankaların hangi ücretleri tüketiciden alıp alamayacağı, bakanlığın görüşü ve BDDK'nın belirlemesiyle olacak. Bu nedenle bakanlığın tüketicinin korunmasına yönelik çok daha hassas davranmasını bekliyoruz. Uygulamada da yapılacak denetimlerle bu keyfi ücretlerin önleneceğine inanmak istiyoruz.

Tüketici, bankaya gittiğinde hesap kapama adına ekstra ücret isteniyorsa, bunun hangi yasal düzenlemeye dayanılarak istendiğini dekonta yazdırsın. Hukuka uygunluğu konusunda tüketici dernekleriyle değerlendirme yapıp, hak arama yollarına başvurmasını tavsiye ediyorum." - Düzce

Kaynak: AA / Ekonomi

Sıtkı Yılmaz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title