Haberler

Bankalarda İkinci Deprem

Güncelleme:

Amerikan Emlak Devi Lehman Brothers'ın İflasının Üzerinden 2 Ay Geçtikten Sonra Patlak Veren New Yorklu Bernard Madoff Yolsuzluğuyla İlgili Skandal Avrupa Bankalarında Deprem Etkisi Yarattı.

Amerikan emlak devi Lehman Brothers'ın iflasının üzerinden 2 ay geçtikten sonra patlak veren New Yorklu Bernard Madoff yolsuzluğuyla ilgili skandal Avrupa bankalarında deprem etkisi yarattı.

Fransız Bankası BNP Paribas, yazılı bir açıklamada bulunarak, söz konusu yolsuzluk olayında 350 milyon avro kayba uğramış olabileceğini duyurdu.

Açıklamada, Madoff'un spekülatif fonlarına doğrudan yatırım yapılmadığının altı çizildi, bununla birlikte ''piyasa faaliyetleri yoluyla'' olumsuz etkilere maruz kalındığı, çünkü Madoff'un fonlarına yatırım yapan yüzlerce fona para aktarıldığı ifade edildi.

BNP Paribas açıklamasında, bu aktiflerin valörlerinin tamamen yok olması halinde bankanın kaybının, 350 milyon avroya ulaşabileceği kaydedildi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ile New York Savcısı Lev Dassin'in, Madoff ile ilgili açıklaması finans çevrelerine bir bomba gibi düşerken, İspanya'nın büyük bankalarından Santander, bugün bir açıklamada bulunarak, bir başka fon aracılığıyla Madoff'un ürünlerine kendi hesabından 17 milyon avro yatırım yaptığını duyurdu.

Bu arada, İspanya Bankası'nın dev yolsuzluğun İspanya'ya olumsuz etkilerini araştırmak amacıyla soruşturma başlattığı da ifade edildi.

El Mundo gazetesinin haberinde, ''İspanya Bankası, Bernard Madoff'un yolsuzluğunun İspanya'daki etkileri hakkında bir soruşturma başlatmıştır'' ifadesi yer aldı.

İtalya'da ulusal borsa ''Consob'' yetkilileri de, skandalın İtalya'ya yansımalarını araştırmak amacıyla banka ve yatırımcılar nezdinde soruşturma başlatırken, Madoff'un İngiltere'deki müşterilerinden Bramdean Alternatives yöneticisi Nicola Horlick, ABD'deki ''sistematik çöküşü'' eleştirdi.

Bernard L. Madoff Investment Securities LLC müşterileri arasında büyük uluslararası bankalar, kapalı kapılar arkasında iş yapan ''özel bankalar'', en gizli tek bir zengin ailenin servetini yönetmekle sorumlu''aile ofisleri'' bulunuyor.

Servet idaresinde uzmanlaşmış İsviçreli bankaların da, 5 milyar dolara kadar kayba uğrayabileceklerini belirtiliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title