Haberler

Bankadaki Soygun Girişimi Kanlı Bitti

Güncelleme:

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla tehditler yağdırarak, çalışanları rehin aldı. Silahlı soyguncu, yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, özel harekat timleri tarafından vurularak ağır yaralandı. İçerideki rehineler ise sağ olarak kurtarıldı. Operasyonda ağır yaralandığı bildirilen soyguncu ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

"PARAYA İHTİYACI OLDUĞU İÇİN SOYGUNU GERÇEKLEŞTİRMİŞ"

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de operasyonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini söyleyen Yarımel, "Olay adi bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. Yarı Arapça, yarı Türkçe konuşuyordu. 4 rehinenin de sağlık durumları iyi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı" dedi.

OLAY NASIL YAŞANDI?

Koceli'de bir banka şubesine girip 4 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu, özel harekat timleri tarafından vuruldu, içerideki rehineler sağ olarak kurtarıldı. İstanbul'dan helikopterle Donanma Komutanlığı'na gelen özel müdahale timi, silahlı soyguncuya operasyon için bankanın çevresinde konuşlandı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de bankada bulunan soyguncu ile telefonla görüşerek ikna etmeye çalıştı. Böbrek hastası olan çocuğunun tedavisi için soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen Suriye uyruklu kişi tüm ikna çabalarına rağmen rehineleri serbest bırakmadı.

REHİNELERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Soyguncu bankanın zemin katında bulunan iki banka müşterisini rehin alırken, üst kata kaçan iki stajyer ise kendilerini bir odaya kitleyerek beklediler. Özel müdahale timi görüşmelerden sonuç alınamayınca operasyon için uygun görüşü yakalamaya çalıştı. Saat 23.05 sıralarında özel müdahale timi, açtıkları ateş ile silahlı soyguncuyu vurdu.

Bomba imha ekibi de bankada arama yaparken, yakınları rehin alınan kişiler ise silah seslerinin ardından bankaya doğru koştu. Rehine yakınlarının içeriye girmeleri polisler tarafından önlendi. Kurtarılan rehinelerin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

CAMDAN ATLAYARAK KAÇTILAR

Soyguncu tarafından rehin alınan bazı banka çalışanları, soyguncunun bankanın zemin katında olduğu sırada binanın birinci katının camından atlayarak kaçtı. Camdan atlayan rehinelerin bazılarının vücutlarında kırıklar oluştu. Kaçarken yaralanan rehineler olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

POLİSTEN 800 BİN TL VE ARAÇ İSTEDİ

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel devreye girerek, zanlı ile telefonda görüştü. Soyguncunun 800 bin TL ve bir araç istediği öğrenildi. Emniyet Müdürü Yarımel'in müzakereleri sırasında 15 kişiden oluşan Özel Müdahale Timi de hazırlanarak banka önünde önlem aldı. Bu sırada zanlının talep ettiği para ve araç bankanın önüne getirildi. Aracın bagajı soyguncunun görebileceği şekilde açılarak zanlının istediği para aracın bagajına yerleştirildi.

"OLAY ADLİ BİR SUÇ"

Operasyonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yarımel, soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini belirterek, "Olay adli bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. Yarı Arapça, yarı Türkçe konuşuyordu." şeklinde bilgi verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gölcük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (49)

vaybe:

herkesi serbest birakmis polis iste genede garibani oldurmus polis suclu ve katildir baska yollarda vardi vahset

7
31
yanıtYanıtla
urfalı:

silvan ve güneydoğunun çok illerinde ve ilçelerinde olaylar ve siviller vuruluyor peki neden bunu haber yapmıyorsunuz. gündemi degişmeyin derin devletin medyasıı

14
22
yanıtYanıtla
kazim:

Bu konu daha ciddi ukalalik yapma

yanıt7
yanıt5
üüüü:

kötü niyeti olsa çoktan yapardı. . kimbilir neden yaptı. . yazık ne derdi çıkacak allah bilir

21
10
yanıtYanıtla
ayşen:

ağır yaralı bir adamın ifadesini almışlar, vay beeeee. . . .

4
18
yanıtYanıtla
misafir7234:

ifadesi alındı demiyor, ikna etmek için soyguncu ile konuşuldu diyor. bunlar konuşurken adamın neden bankayı soymak istediğini de sormuşlar

yanıt6
yanıt0
bali:

Gazaniz mubarek olsun yigitler. Sizi kutluyor alninizdan öpüyorum

18
3
yanıtYanıtla
VATANDAŞ-2:

Her haberde saçmalamayı bırakın, haberin başlığı bir günde içeriğine uysun. bu ne saygısızlık öldü yaralı. öldü tedavi ediliyor. sizin verdiğiniz haberden ne cıkar.

19
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Benim eşim o bankada çalışmıştı, KOCAELİ TV den canlı izledim, Özel harekat ölüme meydan okuyor bizim huzurumuz için, kutlarım allah yollarını açık etsin.

16
2
yanıtYanıtla
ADANA TUFANBEYLİ:

Ölünün ardından konuşulmaz Allah rahmet eylesin.

9
9
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title